Nove bizarnosti HNL-a: Kontrolor Ante Kulušić na poljudskom će derbiju ocjenjivati sam sebe!

Nove bizarnosti HNL-a: Kontrolor Ante Kulušić na poljudskom će derbiju ocjenjivati sam sebe!

Foto: Damir Krajač / Cropix

BIZARNOSTIMA u HNL-u nikad kraja. Najveći hrvatski derbi nova je prilika da nas čelnici hrvatskog nogometa podsjete kakvu lakrdiju vode, koju su itekako iskoristili.

> Prvi put u povijesti HNL-a: Šest sudaca na derbiju, Bebeku najteži posao!

> Hajdukovi leci vapaja: Navijači suzdržite se pirotehnike

Nakon što je Disciplinska komisija HNS-a još jednom ove sezone odgodila suspenziju Hajduka, kako bi Splićani mogli odigrati prvenstvenu utakmicu i izbjeći izbacivanje poput Varaždina, HNS se iskazao kod imenovanja službenih osoba za nedjeljni derbi na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv Dinama će suditi Ivan Bebek, a na mjestu kontrolora bit će Ante Kulušić, nekadašnji sudac, a danas saborski zastupnik HDZ-a i moćnik kojeg se u Šibeniku i okolici pita za sve.

Kulušićev izbor krajnje je neobičan, jer ne samo da je tu dužnost obavljao u zaista rijetkim prilikama poput najvećeg derbija, nego će na derbiju imati čast biti "sam svoj šef".

U HNS-u obavlja funkciju Kontrolora za povjerenike, ujedno je dopredsjednik HNS-a i član sudačke komisije. Kao povjerenik za kontrolore zadaća mu je određivanje i ocjenjivanje kontrolora, što u slučaju navedene utakmice znači da će ocjenjivati samog sebe!

U pravilnicima HNS-a nismo uspjeli pronaći niti jednu odredbu koja bi to zabranila, no ipak se radi o vrlo neobičnom slučaju kojeg bi se moglo okaraktarizirati kao neku vrstu sukoba interesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara