Nove medalje za hrvatski taekwondo: Matijašević uzela zlato, Ana Zaninović broncu

Foto: Hina

HRVATSKA taekwondo reprezentacija u Bahreinu je zaključila arapsku turneju zlatom Petre Matijašević i broncom Ane Zaninović.

Hrvatska taekwondo reprezentacija završila je s više nego uspješnom arapskom turnejom. Puno odličja i još više bodova u borbi za plasman u Rio de Janeiro na otvaranju sezone odlična su najava Europskog prvenstva koje je na rasporedu početkom svibnja. Iako su reprezentativci daleko od vrhunca forme i praktički odrađuju prva natjecanja nakon dužih pauza od ozljeda, veseli podatak o čak sedam odličja Ane i Lucije Zaninović te Petre Matijašević od mogućih devet na tri Grand prix turnira.

Na posljednjoj postaji u Bahreinu, Matijašević je osvojila zlatno odličje i deset bodova uz napomenu da je napokon pobijedila svjetsku prvakinju Haby Niare kao i aktualnu brončanu sa Svjetskog prvenstva Azerbajdžanku Azizovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Zaninović je stigla do bronce i nakon toga predala borbu zbog lagane boli u preponama ne želeći riskirati povredu koja bi je udaljila od nastavka sezone i Europskog prvenstva. Lucija se u Bahreinu nije niti borila nakon što se u Emiratima povukla iz borbe.

Matijašević je u Bahreinu osvojila zlato u kategoriji do 67 kilograma nakon četiri pobjede protiv domaće djevojke, potom protiv Francuskinje Niare, pa Kazahstanke i na koncu u finalu Faride Azizove. U Egiptu je stigla do srebra izgubivši finale preglasavanjem sudaca od svjetske prvakinje Haby Niare.

Ana je osvojila odličja na sva tri turnira, srebro u Egiptu, zlato u Emiratima i broncu u Bahreinu, dok je Lucija Zaninović u Egiptu upisala srebro, a u Emiratima broncu.

Reprezentativci se danas vraćaju u Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara