Novi Lucescu na Maksimiru: "Nisam pitao oca za savjet, ali možemo proći Dinamo"

Foto: FC Petrolul

PRIJE nego je izveo igrače na posljednji trening pred uzvrat s Dinamom u kojem lovi zaostatak od 3:1, trener Petrolula Razvan Lucescu sjeo je pred novinare.

> Što muči Zdravka Mamića uoči još jedne utakmice sezone?

> Mamić o problemima pred Petrolul: Soudani mora izvršavati svoje obaveze

"Došli smo puni samopouzdanja i nadam se da ćemo uspjeti nadoknaditi zaostatak. U prvoj utakmici smo radili pogreške, bilo je i sudačkih grešaka, imali smo više promašaja od Dinama, a ovaj put će, nadam se, biti bolje. Onaj poraz nismo zaslužili", rekao je trener čiji je otac Mircea sa Šahtarom već slavio na Maksimiru prije nekoliko godina.

"Kada? 2008? Davno je to bilo...", ne sjeća se Razvan Lucescu tog podatka. Na pitanje je li pitao oca za savjet, rekao je: "Nisam, on sada razmišlja o događajima u Ukrajini".

"Dinamo je sigurno bolji od Viktorije Plzen, igra ofenzivno i ima vrlo dobre igrače, teško mi je nešto prognozirati, no vjerujem da možemo preokrenuti", dodao je.

Posebne financijske motive nije mogao ponuditi svojoj ekipi.

"Postoje premije za ulazak u EL koje propisuje klub, ali ništa posebno, mi nismo u situaciji kao Dinamo", kaže Lucescu.

Obećao je ofenzivnu igru: "Kao i protiv svakog protivnika do sada. Sve je moguće, u Rumunjskoj smo bili bolji ali nismo iskoristili šanse". 

Rumunji imaju problema sa slaganjem momčadi nakon ozljede prvog vratara Pecanha i braniča Fanchonea, a zbog suspenzije će izostati i branič Geraldo Alves.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara