Novi problemi u Brazilu, stadion na kojem Hrvatska otvara SP neće biti gotov prije svibnja

Foto: Guliver Image/Getty Images

Stadion u Sao Paulu na kojem će Brazil i Hrvatska 12. lipnja otvoriti Svjetsko prvenstvo u Brazilu probija sve planirane rokove završetka. Posljednje informacije govore kako će biti gotovo najranije četiri tjedna prije početka Mundiala.

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke potvrdio je kako stadion neće biti spreman prije 15. svibnja, mada su se u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji nadali kako će sve biti gotovo do sredine travnja. Razlog još većem kašnjenju je i nesreća na stadionu u studenom, kad su poginula dva radnika.
 
"Naš cilj je da od 12. lipnja do 13. srpnja sve funkcionira kako treba"; naglasio je Valcke, dodajući malo o situaciji: "Radi su u situaciji u kojoj se beton niti ne osuši, a već se postavljaju nove stvari."
 
Također, objavljeno je kako će i stadion u Curitibi, za kojeg se spominjala mogućnost da uopće ne ugosti susrete SP-a, biti gotovo do sredine svibnja. Naglasio je i kako nadolazeće natjecanje ima punu podršku brazilske predsjednice Dilme Rousseff i nadležnih vlasti.
 
"Stadioni su zaista prekrasni, sve će funkcionirati i dobit ćete ono što i očekujete od ovoga", zaključio je Valcke optimističnom porukom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara