Odbrojavanje uz Index i golčinu Lothara Emmericha: Još 79 dana do SP

Foto: Fotomontaža Index

OSTALO je još 79 dana do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!
 
 

79. Lothar Emmerich: Zapadna Njemačka - Španjolska 2:1, SP u Engleskoj 1966.

Do sada smo o rubrici Odbrojavanje pisali uglavnom o golovima, koji su na ovaj ili onaj način, zbog ovog ili onog razloga postali veći od života, postali dio kolektivne memorije ljubitelja nogometa, o golovima koji su čitave nacije bacali u očaj ili euforiju. 

No, postoje i oni golovi koji nemaju neku veliku priču, oni golovi oko kojih se neće raspredati legende, ni širiti mitovi. No i neki od takvih golova su svojim estetskim kvalitetama, svojom ljepotom itekako zaslužili biti dio ove rubrike.
 
Stoga će se Index narednih dana također pozabaviti i takvim golovima, izvući ih iz naftalina te omogućiti im da budu dostupni i vidljivi. Jer su to zaslužili. 
 
Svakako je jedan od tih golova, gol Lothara ''Emme'' Emmericha kojeg je legendarni igrač Borussije iz Dortmunda postigao u grupnoj fazi svjetskog prvenstva u Engleskoj 1966. u meču s Španjolskom.
 
''Furija'' je povela preko Fustea u 22 minuti, da bi onda fantastičnim pogotkom u 39 minuti Emmerich stvari vratio na početak, a pred sam kraj utakmice je Uwe Seeler zabio za pobjedu Zapadne Njemačke.
 
Gledajte i uživajte.
      
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara