Odličan Zubčić u Beaver Creeku, Grange uzeo zlato, Hirscher izletio

Odličan Zubčić u Beaver Creeku, Grange uzeo zlato, Hirscher izletio

Foto: Hina

NAPETA je bila završnica Svjetskog prvenstva u Beaver Creeku. U posljednjoj disciplini, muškoj utrci slaloma, zlato je uzeo Jean Baptiste Grange, 35 stotinki brži od Dopfera i 55 od Neureuthera s kojima je dijelio odličja nakon spektakularne utrke pod jakim naletima snijega.

Marcel Hirscher, vodeći nakon prve vožnje, i apsolutni favorit, u drugoj vožnji promašio je vrata. Prije njega prednost je prosuo i Rus Horošilov, koji je ušao kao drugi iz prve vožnje, 66 stotinki sporiji od Hirschera. Na kraju je ostao tek osmi. Grange je mogao početi sa slavljem, no puno razloga za zadovoljstvo imaju hrvatski skijaši, posebice Filip Zubčić. Utrku je zaključio na diobi 13. mjesta, dok je Ivica Kostelić blizu, na 15. poziciji sa šest stotinki slabijim vremenom.

U prvoj je vožnji Zubčić bio brži od Kostelića svega za stotinku, a Marcel Hirscher bio je tri sekunde ispred. U drugu vožnju Hrvatska je ušla s tri predstavnika, kao posljednji i Matej Vidović s 30, mjesta. On je otvorio utrku, a Zubčić i Kostelić držali su vodeće pozicije nakon prvih deset skijaša i do starta ozbiljnijih imena. 

Jean-Baptiste Grange po drugi je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u slalomu. Već ima zlato iz Garmisch-Partenkirchena prije četiri godine. Francuz je nakon prve vožnje držao peto mjesto sa 88 stotinki za Hirscherom.

U ruletu druge vožnje Hirscher, koji je bio u lovu na svoju četvrtu medalju u Beaver Creeku, nakon zlata dva zlata u kombinaciji i ekipnom natjecanju, te srebra u veleslalomu, pogriješio je u donjem dijelu staze, te je ostao bez plamsana.

Filip Zubčić podijelio je 13. mjesto sa Švicarcem Justinom Mursierom, obojica su zaostali 3.34 sekunde. Ivica Kostelić je bio 15. sa 3.40 sekundi slabijim vremenom od pobjednika, Matej Vidović je natjecanje okončao kao 26. sa 5.77 sekundi iza Grangea, a Natko Zrnčić-Dim 27. sa 6.89 sekundi iza pobjednika.

Svi hrvatski skijaši popravili su plasman u odnosu na prvu vožnju nakon koje je Zubčić bio 24., Kostelić 25., Vidović 30., a Zrnčić-Dim 34.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara