Ognjen Vukojević prvi se javno oprostio od Kovačeve reprezentacije! Zahvalio svima - osim izborniku

Foto: Hina 

POČELO JE osipanje generacije, Ognjen Vukojević prvi se javno nakon povratka iz Brazila oprostio od hrvatske reprezentacije. Predsjedniku Davoru Šukeru poslao je pismo, a koje smo rano jutros primili i u redakciji Indexa.

Kovač ga nije volio 

Vukojević nije odigrao ni minute na Svjetskom prvenstvu. Jedan je od igrača koje Niko Kovač ne doživljava, pa je njegov potez razuman i očekivan. Trebao je biti prirodni Kovačev nasljednik nakon njegovog oproštaja, no aktualni izbornik nikada ga nije "pogurao". Niti kao nekadašnji kapetan, a još manje kao izbornik. U Brazilu je reprezentacija patila zbog ubijanja Rakitića na nominalno Vukojevićevom mjestu, no Kovač je ostao dosljedan. Slijedom toga, i Kovačeve evidentne tvrdoglavosti, Vukojević ne vidi razloga da ostane. Zanimljivo, ali definitivno ne i slučajno, zahvalio se svima, osim Kovaču. 

Posebno hvala Biliću, Štimcu i Surkisu 

"Ovim putem želim Vas obavijestiti o mojoj odluci o oproštaju od Hrvatske nogometne reprezentacije i mog nastupa u reprezentativnom dresu. Opraštam se od Hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Europska nogometna prvenstva i na jednom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka. U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim izbornicima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene osobno učinili, svim mojim reprezentativnim suigračima s kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti.

Posebno se želim zahvaliti mojem klubu Dynamo Kiev u kojem igram, na čelu s Predsjednikom kluba gospodinom Igorom Surkisom, za svu podršku koju su mi pružili tijekom moje reprezentativne karijere.

U ovim za mene emotivnim trenucima zahvaljujem se mojim osobnim prijateljima i naročito mojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene i bez čije podrške i razumijevanja ne bih uspio. Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu. Cijeloj reprezentaciji i svim suigračima želim puno uspjeha i što bolje rezultate u budućim utakmicama, najprije na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a i svim ostalim prvenstvima koja su pred njima", poručio je Vukojević.

Proteklih smo dana o oproštaju razgovarali i sa Stipom Pletikosom, Ivicom Olićem, Danijelom Pranjićem. Ne zna se ni kakav će se, kada i gdje nogometu vratiti Niko Kranjčar, te ostaje li Eduardo da Silva u Brazilu....

>>> ANALIZA: Koga šaljemo u penziju, a tko ostaje? 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara