Otišao najveći: Fedor ekspresnim nokautom i dirljivim govorom zaključio karijeru!

Otišao najveći: Fedor ekspresnim nokautom i dirljivim govorom zaključio karijeru!

Foto: Fightsite

NAKON što je nokautirao Brazilca Pedra Rizza, za što mu je trebalo samo nešto više od jedne minute, ruska borilačka legenda i ponajbolji MMA majstor svih vremena, Fedor Emelianenko, objavio je da se i konačno povlači iz aktivnog bavljenja slobodnom borbom. Ne može se reći kako ovako nešto nije očekivano s obzirom da je Fedor i u intervjuima uoči ovog jučerašnjeg posljednjeg nastupa najavljivao da bi to mogao biti konačni kraj za njega.

"Mislim da je vrijeme da stanem", poručio je Posljednji Imperator svojoj ruskoj publici i dodao:

"Najveći utjecaj na moju odluku je imala moja obitelj. Moje kćeri trenutačno odrastaju bez mene i zbog toga je razlog za odlazak", rekao je vrlo emotivno Fedor kojeg je i u ovom meču iz prvog reda pratio najmoćniji čovjek Rusije, Vladimir Putin.


Očekivano, prepuna dvorana u St. Petersburgu također je vrlo emotivno dočekala riječi svog heroja, a u ringu su se Fedoru za ovaj poseban trenutak pridružili njegov brat Aleksander, nizozemska kick boksing legenda Ernesto Hoost, a na kraju i sam premijer Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Donio sam konačnu odluku. Ovo je bila moja zadnja borba. Napuštam sport zbog svoje obitelji i zbog svoje djece. U ovom trenutku se želim posvetiti svojim kćerkama",, rekao je u nastavku Fedor dodavši kako nikakav novac ne bi mogao utjecati na njegovu odluku.

Najtužniji dan za svijet slobodne borbe

Ipak, Fedor je dodao i da se stvari mogu promijeniti jednog dana i da se možda može vratiti u ring.

"Sve je to Božja volja. Donio sam odluku, no ne zna se što će biti Božji odgovor u budućnosti", zaključio je Fedor.

Ukoliko se Posljednji Imperator zaista povukao za sva vremena, ovo je jedan od najtužnijih dana za svijet slobodne borbe općenito. Odlazi ponajbolji borac svih vremena koji nas je godinama oduševljavao svojim borilačkim kvalitetama, ali i svojom ljudskom veličinom. Uvijek skroman, odmjeren i obziran, Emelianenko je primjer pravog sportaša i velikog čovjeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara