Ovo je najgora faza priprema! Pranjić "na ledu": Izbornik ima zamjenu za mene

Foto: HNS, Drago Sopta

ZBOG ozljeda, s popisa kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo do sada su otpali Ivan Strinić, Ivo Iličević i Niko Kranjčar, dok je Mate Maleš morao biti prekrižen i prije nego je izbornik Niko Kovač objavio popis za pripreme.

U utorak su bolove osjetili Milan Badelj i Danijel Pranjić. Kod obojice je riječ o ozljedi desnog aduktora. Niko Kovač otkazao je jutrošnji trening zbog umora igraača.

"Dogovorili smo se, uz podršku izbornika, da igraču stanu s treningom čim osjete najmanju bol. To se pokazalo dobrim. Badelj i Pranjić nalaze se u posebnom tretmanu i još je prerano za bilo što reći, ali obojica se danas osjećaju značajno bolje", objasnio je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.

"Ovo je faza priprema u kojoj se najčešće događaju ozljede jer su napori najveći. Nije to nikakva neuobičajena pojava", dodao je.

Pranjić je optimist

Obojica će biti upućena na MR pregled, a Bahtijarević je najavio:

"Neće trenirati još koji dan, više detalja zasad ni ne možemo imati, ali optimističan sam. Prije svakog velikog natjecanja imali smo problema, a ovoga je puta, u globalu, cijela momčad zdrava. Ranija su okupljanja znala izgledati kao bolnica, pogotovo tijekom prvih dana".

Danijel Pranjić danas je emitirao optimizam. Rekao je da će sto posto biti spreman za Brazil. Jedini je klasični lijevi bek kojeg imamo u ekipi, naravno uvjetno rečeno, jer on tu poziciju "krpa" samo u hrvatskom dresu.

"Ako se što i dogodi, vjerujem da izbornik ima rješenje za moju poziciju, rekao je danas. 

Ima i dobrih vijesti iz Austrije: danas je reprezentacija konačno odradila trening bez problema i ozljeda.

Navijači, pazite se komaraca

Iz liječničke perspektive, priprema za odlazak u Brazil itekako je zahtjevan posao. Ponudio je i par savjeta za navijače koji putuju za Južnu Ameriku.

"Očekuju nas ekstremne promjene temperature, velika vlaga i dugačka putovanja, a navijačima bih prije svega preporučio zaštitu protiv komaraca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara