Ozljeda Penezić prelomila utakmicu: Rukometašice izgubile u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Foto: Index

U ČETVRTFINALU Olimpijskih igara u Londonu hrvatske rukometašice izgubile su od Španjolske 22:25. U nervoznoj utakmici Španjolke su bile sretnije i spretnije te su izborile polufinalni okršaj s boljim iz ogleda Crne Gore i Francuske.

Kola su krenula nizbrdo s ozljedom gležnja Andreje Penezić u 40. minuti. U napadačkoj je akciji najbolja hrvatska rukometašica nespretno iskrenula stopalo i ozlijedila zglob. Nakon što su je iznijeli s terena pokušala je, snažno bandažiranog gležnja, zaigrati ponovno ušavši u igru u 52. minuti. Nije mogla. Nakon izgubljene lopte u napadu šepajući se vratila na klupu.

Nemoć bez Andreje: Španjolke u sedam minuta napravile 4:0 poslije čega nije bilo povratka

U trenutku Andrejine ozljede Hrvatska je imala vodstvo 16:15. U idućih sedam minuta nisu izabranice Vladimira Canjuge zabile niti gola nižući u napadu pogrešku za pogreškom. Osim nedostupne Penezić u tim su trenucima Španjolke izolirale drugu najbolju hrvatsku reprezentativku, Mirandu Tatari. Serijom 4:0 otišle su na 19:16 vodstvo i Hrvatska se više nije uspjela vratiti u egal.

Ljevokrilna napadačica Elisabeth Pinedo Saenz bila je najbolja u redovima brončanih s posljednjega Svjetskog prvenstva sa sedam pogodaka.

Hrvatsku je s pet pogodaka predvodila Miranda Tatari. Penezić i Maja Zebić skupile su po tri pogotka.

Odlična je na golu bila Ivana Jelčić obranivši 15 od 40 lopti upućenih u okvir svog gola. Zasjenila je glasovitu Silviju Navarro Ramirez s druge strane, koja je skinula 10 lopti od 31 udarca.

 
OI, rukomet, žene, četvrtfinale:

Norveška – Brazil 21:19

Španjolska - Hrvatska 25:22 (13:12)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara