Pašalić: Bila je to večer za pamćenje

Foto: Dugandžić / Cropix

DVA dana nakon velike pobjede na Dinamom strasti na Poljudu još se nisu stišale. Svoja razmišljanja ponudili su dva junaka Bijelih Mario Pašalić i Haris Bukva.

"Slegli su se dojmovi. Bila je to večer za pamćenje, trenuci koje ću teško zaboraviti. Zabiti Dinamu dva gola u derbiju s 18 godina velika je stvar, da ne govorim da sam samo sedam dana ranije igrao susret za juniorsku momčad", rekao je Pašalić.

"Drago mi je što nisam išao u Cataniju. Od prvog dana sam želio ostati. No ostajem čvrsto na zemlji, što se mene tiče već sam se okrenuo utakmici sa Zadrom. Ako njih ne pobijedimo, sve ovo pada u vodu", dodao je.

Prisjetio se teške bolesti koju je preležao, kada su mu u krvi otkrili bakteriju stafilokok.

"Mjesec dana sam ležao na zaraznom odjelu u bolnici. Imao sam bol u kuku, širila se prema ramenu. Završio sam na Križinama i počeo opravak. Iz Hajduka su me stalno dolazili posjećivati, a dane sam kratio na laptopu."

"Bilo je svakakvih priča da možda neću moći nastaviti karijeru. Radilo se o opasnoj bolesti, smršavio sam sedam, osam kilograma. Nije mi to bilo svejedno čuti, ali vjerovao sam u oporavak"

"Želio bi se zahvaliti Igoru Tudoru i njegovom stožeru na podršci. Oni su me vodili kroz kadete i vjerovali su u mene", dodao je Pašalić te otkrio kako voli gledati Lamparda i Iniestu te kako navija za Borussiju Dortmund i Barcelonu.

Pohvalio je novake Bukvu i Iluridzea...

"Od prvog dana su se dobro snašli i uklopili. Znaju igrati. Nadam se da ćemo s njima dobiti na širini. Da, dva odlična igrača, samo imam riječi pohvale za njih"

Bukva: Nakon ovakve pobjede, možemo napasti prvo mjesto

Riječ je potom dobio dvostruki asistent Haris Bukva...

"Dobro smo se pripremili. Dva tjedna smo sjajno radili i to se vidjelo na utakmici. Ovo je nešto fenomenalno. Nakon ovakve pobjede, možemo reći da ćemo napasti prvo mjesto", rekao je Bukva.

"Bio je ovo za mene dobar debi, ali još nisam sto posto spreman, mogu dati i više. Što se tiče prekida, bio sam četiri godine glavni izvođač u Sturmu ma tko god novi", dodao je.

"Dinamo je odlična ekipa, ima sjajne pojedince. Vidjelo se da znaju igrati, imali su prilike i mogli su i oni postići gol. Nećemo se sakriti, borit ćemo se do posljednjeg daha", za kraj će.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara