Pele: Slažem se s prosvjedima protiv SP-a, a situacija u Sao Paulu je za žaljenje

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele gostujući na sveučilištu Anahuac u Mexico Cityju kritizirao je organizatore Svjetskog nogometnog prvenstva u svojoj zemlji rekavši kako su milijarde dolara potrošene nepromišljeno te se tako pridružio bujici kritika koja posljednjeih mjeseci, ali i prije toga, stiže na račun organizacije ovo velikog natjecanja.

>Luiz i Alves jedva čekaju okršaj s Hrvatskom: Noćima ne spavamo

>FIFA upozorava: Hrvatsku i Brazil gledat će milijarde, ne smije biti greške

Pele je istaknuo kako podržava prosvjede zbog velike potrošnje, ali da osuđuje svako nasilje. Brazil je do sada potrošio oko 11 milijardi dolara za organizaciju Svjetskog prvenstva, pri čemu je za izgradnju ili obnovu 12 stadiona otišlo četiri milijarde dolara.
 
"Politički gledano, jasno je da je utrošeno mnogo novca na izgradnju stadiona, u nekim slučajevima više nego što je trebalo. Dio tog novca mogao se uložiti u škole i bolnice, ono što je Brazilu potrebno. Zbog toga se slažem s prosvjedima, ali ne odobravam nasilje," rekao je Pele.
 
Legendarni nogometaš koji je u dresu brazilske vrste osvojio tri svjetska naslova prvaka posebno je ljut zbog kašnjenja radova na stadionima. Postalo je jasno da onaj u Sao Paulu neće biti u potpunosti dovršen na vrijeme, radovi na krovu su zaustavljeni.
 
"Siguran sam kako je dio turista zbog situacije u zemlji odustao od dolaska u Brazil. Dakle, to predstavlja veliki financijski gubitak za zemlju. Prema posljednjim istraživanjima 25 posto stranaca koji dolaze na SP je zabrinuto."
 
Pele se osvrnuo i na stadion u Sao Paulu na kojem će Brazil otvoriti SP utakmicom protiv Hrvatske.
 
"Sve što se događalo sa stadionu u Sao Paulo je za žaljenje, to će biti veliki problem. Strašno je što stadion na kojem će biti otvaranje još nije završen", poručio je Pele.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara