Perković otputovala na EP: Želim nadmašiti samu sebe

Foto: HINA

NAJBOLJA svjetska diskašica Sandra Perković, visašica Ana Šimić i kuglašica Valentina Mužarić u srijedu ujutro otputovale su na Europsko atletsko prvenstvo koje se održava u Zuerichu. "Spremna sam i osjećam se dobro. Prije četiri tjedna, na početku priprema, osjetila sam bol u leđima, zbog čega sam bila u klinici u Zuerichu. To me malo vratilo unazad, ali dobro sam. Disk je daleko letio na treningu, i u ponedjeljak i prošli tjedan", rekla je dobro raspoložena Sandra.

Bolovi u leđima limitirali su je u njezinom posljednjem nastupu, na mitingu u Glasgowu, ali na eventualno odustajanje od lova na rekordni, treći uzastopni europski naslov nije ni jednog trenutka pomislila. "Nisam bila zabrinuta da bih mogla propustiti Europsko prvenstvo. Moja leđa su osjetljiva. To je ozljeda koja se ne može izliječiti. Dva oštećena diska u leđima možete samo zaliječiti i što manje ih opterećivati."

Upravo to je i činila pa se na treninzima štedila kako bi disk u Zuerichu letio što dalje."Neću vam reći koliko je disk letio na treninzima, na to ćete morati pričekati. Prvo moram proći kvalifikacije u petak, a onda ću u subotu u finalu pokazati što mogu." Sandrina pomalo oprezna izjava posljedica je prijašnjih nastupa na europskim prvenstvima, kad je znala trgati živce i sebi, i tadašnjem treneru Ivanu Ivančiću, i svojim navijačima.

"U Barceloni sam se mučila u kvalifikacijama, jedva ušla u finale, a onda osvojila zlato. U Helsinkiju je bilo obrnuto, glatko sam prošla kvalifikacije, onda u finalu imala dva neispravna hica i u trećem bacila za zlato. Nešto sam naučila iz Barcelone i Helsinkija pa se nadam da će ovdje i kvalifikacije i finale proći glatko." Sandra jest oprezna, ali i samouvjerena, za što ima i vrlo dobru podlogu u svojim rezultatima.

Od konkurentica samo je Njemica Nadine Muller u 2014. prebacila 67 metara, a Sandrin je disk već letio i preko 70 metara. "Na većini natjecanja sam sama sebi konkurencija. Uvijek želim nadmašiti sebe. Kad izvedem hitac za koji sam spremna, koji je dalek i s kojim sam ja zadovoljna, to u većini slučajeva vrijedi zlata." Prije četiri godine u Barceloni Blanka Vlašić i Sandra Perković prvi su i jedini put zajedno stajale na najvišem mjestu pobjedničkog postolja.

Sandra je uvjerena da se to u Zuerichu može ponoviti. "Blanka i ja samo dobitna kombinacija. Jako mi je drago što je opet zdrava i što smo tu", rekla je Perković, a nije zaboravila i na ostatak hrvatske ekspedicije: "Imamo još mladu Anu Šimić i Valentinu Mužarić, Stipe Žunić je pokazao zube. Mislim da je generacija koju imamo u Zuerichu naša najbolja generacija ikada."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara