Peticija da se Šimuniću zabrani nastup u Brazilu: "Nisu nam potrebni igrači-rasisti"

Peticija da se Šimuniću zabrani nastup u Brazilu: "Nisu nam potrebni igrači-rasisti"

Screenshot (Change)

NA PORTALU Change, specijaliziranom za online peticije, pokrenuta je peticija da se hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću zabrani nastup na Svjetskom prvenstvu zbog skandiranja "Za dom spremni!".

"Dosta je bilo! Šimunić kaže: "Za dom", a publika odgovara "Spremni"- i ponavlja ovu frazu ČETIRI PUTA - frazu koja je bila pozdrav tijekom Drugog svjetskog rata, za vrijeme ustaškog pro-nacističkog režima 1941-1945. Pod tim rasističkim režimom ustaše su ubile tisuće i tisuće Srba , Židova i Roma. Zamislite da u Berlinu nogometni reprezentativac Njemačke u 21. stoljeću uzvikne: "Sieg, Heil" ... bio bi to veliki skandal, a ljudi diljem svijeta bi ga razumjeli kao povratak nacističkih vremena. Moramo se gromoglasno suprotstaviti kad god se u javnosti progovori govorom mržnje.

Posljednjih mjeseci Hrvatska, nova članica EU , sve više napreduje u antisrpskom stavu i postupcima. Postalo je društveno prihvatljivo uništavati ćirilične table, prihvatljivo je dijeliti plakate "Srpsko obiteljsko stablo" koji prikazuju ljude obješene o drvo - podsjećajući na činjenicu da su Srbi, pored ostalih načina ubojstava, bili vješani na stabla tijekom Drugog svjetskog rata - a sada, izgleda da je prihvatljivo stati pred publiku i uzvikivati ​: "Za dom, spremni " I , učiniti to ČETIRI PUTA . Quo vadis, Europae !?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećajući se odgovornim za sve nevino ubijene Srbe , Židove i Rome , one koji ne mogu progovoriti u svoje ime - moramo podići svoj ​​glas i osuditi svaku akciju koja na svom kraju može dovesti do holokausta i genocida .

Članovi FIFA, molimo vas, otvorite oči i um i recite NE rasizmu i govoru mržnje!

Molimo vas, razmislite ne samo o tome da novčano kaznite Šimunića i reprezentaciju Hrvatske, već i o tome želite li pro-ustaškog nogometaša na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014! Razmislite o isključenju Šimunića sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu! Na međunarodnim natjecanjima nam nisu potrebni igrači-rasisti. Za takve, nagrada je ako im se dozvoli odlazak u Brazil !

Hvala unaprijed ,
Mira Jovanović", piše u peticiji FIFA-i.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara