Pismo kapetanu: Izvuci onu svoju staru majicu na kojoj piše "Melji" i reci im - dosta!

Pismo kapetanu: Izvuci onu svoju staru majicu na kojoj piše "Melji" i reci im - dosta!

Foto: Instagram

NA STRANICI "Bojkot! Naša svetinja nije vaša prćija", kojoj se u dva dana pridružilo skoro 30 tisuća ljudi, jedan navijač napisao je pismo kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Dariju Srni.

"Zadnja minuta utakmice je, lopta je kod tebe i ideš jedan na jedan. Još malo i past će odluka ide li sve u zaborav ili ide li sve u knjige, u povijest, u najljepša sjećanja, na mjesta gdje se ispisuju imena samo legendama, samo najvećima.
 
Vidiš kapetane, svi mi u životu griješimo i puno puta nam treba i druga šansa, i treća, nekom i četvrta, nekom peta. Da shvati, da se čovjek iskupi, da sagleda sve iza sebe loše, da mu bude i žao svega, ali da onda pogleda prema naprijed i da shvati da je prilika tu.
 
Prilika da popravi sve, da uzdignuta obraza proživi ostatak života znajući da je onu zadnju šansu koju je život pružio iskoristio. Tu zadnju šansu koja briše sve loše što je bilo prije.
 
I da, kapetane, ti imaš sada tu šansu, šansu koja bi da je iskoristiš obrisala sve loše. I oprostili bismo ti godine ignoriranja, i oprostili bismo ti sumnjivi prelazak u nikad razjašnjenim okolnostima iz Hajduka.
 
Oprostili bismo ti sve loše kada bi shvatio da je ovo zadnja prilika za spas hrvatskog nogometa, i kada bi reagirao ne kao nogometaš, ne kao profesionalac, ne kao reprezentativac, ne kao Darijo Srna, nego samo kao čovjek,  kao JEDAN OD NAS.
 
Biti čovjek, biti čovjek u najkritičnijim trenucima neće svatko, osjetiti puls naroda ne može svatko, prepoznati trenutak ne može svatko, ali ipak vjerujem da ti možeš. Da si ti taj. Da nisi slijep. Da vidiš što se događa i da nakon svih ovih godina shvaćaš, da si zaista svjestan da imaš priliku, da imaš priliku da tvoje ime ostane zapisano vječno i zauivjek u anale hrvatskog sporta.
 
Ne kao nekoga tko je donio medalju, ne kao nekoga tko je donio pokal, ne kao nekoga tko je osvojio ovo ili ono, igrao `vamo ili tamo, već kao nekoga tko je poveo, kao nekoga tko je rekao dosta, neće ići više. Kao nekoga čija je reakcija bila prevaga u oslobađanju hrvatskog nogometa iz Ralja.
 
Kapetane, izvuci negdje iz ormara onu staru majicu na kojoj piše "Melji" i napravi taj zadnji potez, onaj koji će te obilježiti pokoljenjima...
 
S poštovanjem, samo jedan iz mase. J.K."
 
 
 
 
Imate poruku za igrače? Želite da svojim istupom promijene situaciju u hrvatskom nogometu? Ovdje ih možete kontaktirati:
 
Danijel Subašić - Twitter
 
Lovre Kalinić - Instagram
 
Darijo Srna - Instagram 
 
Vedran Ćorluka - Instagram
 
Danijel Pranjić - Facebook, Instagram
 
Tin Jedvaj - Instagram
 
Dejan Lovren - Facebook, Twitter
 
Luka Modrić - FacebookInstagram
 
Ivan Rakitić - Facebook, Instagram, Twitter
 
Ivan Perišić - InstagramTwitter
 
Mateo Kovačić - Instagram
 
Alen Halilović - FacebookInstagram
 
Marcelo Brozović - Facebook, Instagram
 
Mijo Caktaš - Facebook
 
Ivica Olić - Instagram
 
Mario Pašalić - FacebookInstagram
 
Marko Pjaca - Facebook
 
Mario Mandžukić - InstagramTwitter
 
Ante Rebić - Instagram
 
Nikola Kalinić - Instagram
 
Andrej Kramarić - Instagram, Twitter
 
Duje Čop - Instagram
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara