Platini: Od 2020. Euro će se igrati u 12 gradova

Platini: Od 2020. Euro će se igrati u 12 gradova

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini najavio je da će se na Europskom prvenstvu 2020. godine utakmice igrati u 12-13 gradova.

Platini je izjavio da je njegov prijedlog već naišao na pozitivan odgovor UEFA-inog upravnog odbora, te da bi se vrlo lako moglo dogoditi da 2020. godine gledamo Euro u preko deset gradova domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je već najavila kandidaturu za samostalno domaćinstvo prvenstva, Azerbajdžan i Gruzija su najavili zajedničku, baš kao i Wales, Škotka i Republika Irska. Po prvi puta u povijesti europskih prvenstava mogli bi gledati turnir u tri države ukoliko potonja kandidatura bude odabrana od UEFA-e.

Odluka o domaćinu Europskog prvenstva 2020. godine bit će donesena krajem 2013. godine ili početkom 2014.. Platini je rekao da će odluka o njegovom planu biti donesena početkom 2013. godine.

Već od idućeg Europskog prvenstva, u Francuskoj 2016. godine, dogoditi velike promjene kada će, umjesto 16 - 24 reprezentacije igrati za naslov prvaka "Starog kontinenta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara