Platini odgodio odluku o kandidaturi za predsjednika FIFA-e: "Moram dobro razmisliti"

Foto: Guliver Images/Getty Images

PREDSJEDNIK Uefe, Michel Platini, pričekat će do sljedeće godine kako bi donio odluku hoće li se kandidirati za predsjednika FIFA-e.

"Donijet ću odluku za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu, ne prije", rekao je Platini.

"Nisam još odlučio što bih radio u budućnosti i želim imati na raspolaganju još nekoliko mjeseci za razmišljanje. Izbor za FIFA-u je u svibnju 2015. godine, a predsjednik Sepp Blatter bi mogao ići na peti mandat", rekao je Platini.

Blatter je izjavio 2011. godine da neće ostati u uredu nakon 2015. godine, kada će navršiti 79 godina, ali od tada je sugerirao u nekoliko navrata da bi se mogao ponovo kandidirati.

Platini, nekada Blatterov štićenik, viđen je kao nasljednik u FIFA-i, ali sam smatra da bi bilo previše "egoistično" da svoju potencijalnu kandidaturu postavi kao prioritet u svijetu nogometa.

Razgovor o mogućoj kandidaturi odvija se u Dubrovniku tijekom četverodnevnog sastanka članova Izvršnog odbora Uefe. Na sastanku će se razmatrati pozicija Europe u vezi s odlukom Fife koja se očekuje sljedećeg mjeseca, a tiče se pomicanja Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine iz ljetnog u zimski period, što bi mogla biti radikalna promjena u nogometnoj sezoni.  

Platini, koji vodi UEFA-u od 2007. godine, mogao bi biti ponovo izabran na istu poziciju u ožujku 2015. godine.

"Izbori su za dvije godine i mislim da bi bilo egoistično da to bude tema razgovora sada kada ima puno važnijih problema u nogometu", rekao je u svom govoru. "Zaista volim Uefu i slomilo bi mi srce da izaberem drugi put. Istovremeno, to pitanje se često ponavlja i na mjestu je. To je ujedno i razlog zašto želim još vremena, da budem siguran da ću donijeti pravu odluku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara