Platini, trebao si doći: Otpisani Krle i tisuću promrzlih spasili još dva negativna rekorda Lige prvaka

Platini, trebao si doći: Otpisani Krle i tisuću promrzlih spasili još dva negativna rekorda Lige prvaka"CARLO DEL PONTE" razvijenog nogometnog svijeta, koji tako voli dijeliti packe balkanskim huliganskim plemenima, zahvalio se na prilici da mu dolazak na utakmicu hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka, bude vrhunac posjeta našoj maloj banana republici.

Michel: Bad Bleu Boy


Predsjednik Uefe uveličao je svečanu akademiju povodom 100 godina HNS-a, ali mu se iz baršunastih siceva secesijskog kazališta, nije dolazilo na betonsku rugobu poznatu po pustoši na nenatkrivenim tribinama, prokišnjavanju i najlošijoj momčadi u povijesti Lige prvaka.

Platini naime brojne Dinamove sramotne poraze i negativne europske rekorde doživljava kao jedan od ražalovanih navijača Modrih, dakle kao pljuske sebi samom. Jer njegova je zasluga što je Dinamo "tranu", Platiniju bi Mamić trebao proslijediti barem deset posto od 20-ak milijuna eura koje je zaradio posljednje dvije sezone LP, jer da borac za prava Anorthosisa, Batea i Clujeva, nije sredio da Dinamo u zadnjim pretkolima umjesto Arsenala i Milana, dočekuju Malmo i Maribor, Maksimiru bi i dalje najzvučniji gosti bili Heerenveen i PAOK.

Mećava spriječila besplatnu invaziju dječice na jug


A kako mu se Dinamo zahvalio na tome što mu je omogućio da bude jedan od modela Platinijeve Lige prvaka "Od Gruzije do Islanda", u džep mu gurnuo desetke milijuna eura i dao mu igranje s najvećim europskim klubovima? Tako da je "najgori ikad", a tribine puni pučkoškolcima, kojima se dijele karte, što je Uefi i Platiniju nedopustivo pljuvanje po perjanici koja hrani cijelu nogometnu Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok se za druge utakmice LP karte kupuju suhim zlatom, Dinamo se protiv toga što je za ukrajinskog imenjaka dan prije utakmice prodao dvije (!?) karte, bori tako da polaznicima nogometnih škola na zagrebačkom području preko ZNS-a dijeli besplatne ulaznice. Za ovu djecu bila su predviđena mjesta na južnoj tribini.

Besplatne koštice za sve na tribinama koji su spasili da ne padnu Košice


Platiniju je ipak bilo malo previše da gleda svetkovinu nogometa srozanu na tu razinu, pa ja zaobišao utakmicu, koja je prijetila da bude najlošije posjećena u povijesti Lige prvaka.U prosincu 1997. susret slovačkih Košica i Feyenoorda, gledalo samo 2662 namjernika.

Iz kluba su izvijestili kako je Dinamo, koji je do 93. minute utakmice protiv Dynama, imao nule u rubrikama "bodovi" i "golovi" u LP, gledao točno 1001 navijač više nego slovačkog prvaka i nizozemskog predstavnika 15 godina ranije.

Zašto se Ukrajinci i Španjolci smiju Dinamovcima?

Kada je prije točno godinu dana u Madridu Fatos Beqiraj u 81.minuti zabio za 1:6 Dinama kod Reala, dijelom novinarske lože u kojoj su bili hrvatski novinari prolomio se urlik oduševljenja, praćen sažalnim pogledima Španjolaca.

Večeras, ista slika, samo u Zagrebu, a ovaj put čudili su se Ukrajinci

Kada se razuzdano slavi jedini gol u 12 utakmica LP i jedini bod, za koji se k tome još dijele zasluge na aktualnog i bivšeg trenera, onda je to znak da je situacija suviše bizarna, čak i za Dinamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara