Pobjeda demokratskog Dinama: Sportska inspekcija naredila Mamiću - raspiši izbore!

Foto: Screenshot

KAO što su i najavili prije nekoliko tjedana, inicijativa Zajedno za Dinamo izborila je veliku pobjedu nad Zdravkom Mamićem!

> Dinamo o nalazu Sportske inspekcije: Nigdje ne piše da raspišemo nove izbore!

Naime, sportska inspekcija donijela je rješenje prema kojem predsjednik Dinama Mirko Barišić pod hitno mora sazvati sadašnju skupštinu kluba, koja mora izmijeniti Statut i raspisati izbore.

Nadalje, mora se poštivati pravo svih članova da budu birani i da biraju, što ranije nije bio slučaj. U slučaju nepoštivanja ovih odluka, sportska inspekcija će novčano kazniti sadašnju Upravu kluba, a nameće se i mogućnost zaustavljanja redovnog poslovanja kluba.

Iz inicijative Zajedno za Dinamo uputili su priopćenje koje donosimo u cijelosti:

"Dragi članovi kluba i svi Dinamovci,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dana 6. ožujka, članovi su Dinama, koji su se do sada godinama javljali javnim tijelima s jednostavnim zahtjevom za demokratskim, zakonitim i transparentnim Dinamom, napokon dobili satisfakciju nadležne visoke sportske inspekcije pri MZOS-u. Inspekcija je usvojila sve argumente članova Dinama, ustanovila da se, citiramo, "Statutom Dinama ne osigurava jednako pravo SVIM članovima da biraju i budu birani i obaviješteni o radu Kluba" i naložila da prvostupanjska gradska sportska inspekcija naputi trenutačno vodstvo kluba da s time što prije uskladi klupski statut.

Prijatelji, pred nama je jednostavna činjenica; da izbora na kojima će SVI članovi Dinama izabrati ljude koji će upravljati klubom MOŽE i MORA biti u najskorije vrijeme. Dinamo MOŽE i MORA biti normalan, zakonit i demokratski klub.

Trenutačna uprava kluba, koja je sada i pravno označena kao nelegalna, ima samo jedan zadatak koji se vrlo lako može osigurati bez velikih zavlačenja: izbore za temeljno tijelo upravljanja - upravu na čelu s Predsjednikom, što će omogućiti kontinuitet rada kluba. Izbore, na kojima će moći prisustvovati i sudjelovati SVI članovi Dinama koji se za njih prijave.

Sve legende Dinama pozivamo da se jave i daju svoj glas za naš Dinamo, da podmetnu leđa za klub koji im je dao karijeru, onako kako su obični navijači podmetali leđa, iako to nije naš posao. Nakon izbora, polako će se graditi sve potrebno za novi Dinamo, njegove nove institucije, tijela, skupština svih članova, obnavljat će se pokidane veze sa sredinom iz koje je izrastao, navijačima i sponzorima, tako da može živjeti punim plućima na punom Maksimiru.
Budimo svi na visini zadatka,
samo Dinamo!

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo""

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara