Pobunio se Šukerov splitski "fikus": Šupraha traži preispitivanje odluke o utakmici s Italijom

Pobunio se Šukerov splitski "fikus": Šupraha traži preispitivanje odluke o utakmici s Italijom

Foto: Hina

ODLUKA Davora Šukera, Damira Vrbanovića, Zdravka Mamića i njihovih najbližih suradnika u Izvršnom odboru HNS-a da Hrvatska dočeka Italiju na Maksimiru u lipanjskom kvalifikacijskom susretu za Euro naletjela je na reakcije iz Splita.

Iz Hajduka su poručili kako drugačiju čestitku za 104. rođendan od HNS-a nisu niti očekivali, a ni navijači se nisu nadali nagloj promjeni politike iz zagrebačkog Hiltona. Iznenadila je zato reakcija iz Županijskog saveza splitsko-dalmatinskog kojeg vodi bivši sudac Alojzije Šupraha, a koji je priopćenjem izrazio neslaganje s takvom odlukom Odbora za hitnost IO HNS-a.

Šupraha je, podsjetimo, na čelo splitsko-dalmatinskog ŽNS-a stigao uz podršku vrhuške HNS-a, a u izboru je porazio Hajdukovog predsjednika Marina Brbića, na kojega je prošle godine alkoholiziran fizički nasrnuo ispred Poljuda. Hajdukovi navijači su tijekom "ustanka na Rivi" tražili i njegovu smjenu.

"Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske ovim putem iskazuje neslaganje s Odlukom odbora za hitnost HNS-a o odigravanju kvalifikacijske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Italije 12.lipnja 2015.godine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ne ulazeći u legalnost odluke koju je donjelo tijelo u kojem nema predstavnika ovog županijskog saveza, želimo napomenuti da je predsjednik HNS-a Davor Šuker, kao gost, na radnoj Skupštini NSŽSD-e najavio zaokret u odnosima HNS-a i NSŽSD-e, na način da uvažava i cijeni važnost ovog Saveza, te je obećao odigravanje utakmica A selekcije u Splitu. Obzirom na vrijeme odigravanja utakmice ista bi značajno pridonijela i većem broju gostiju na ovom području.

Također, ovaj Savez ostao je iznenađen činjenicom da nas grad Split i HNK Hajduk š.d.d. nisu kontaktirali o kandidaturi za organizaciju navedene utakmice.

Ovim putem tražimo od Odbora za hitnost HNS-a da preispita svoju odluku te u budućem radu ostvari bolju komunikaciju i suradnju sa svim zainteresiranim stranama.

Predsjednik
Alojzije Šupraha, mag.hist v.r."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara