Pogled iz Šukerovog gnijezda: HNS za 2 milijuna eura kupuje 900 kvadrata iznad Hiltona!

Pogled iz Šukerovog gnijezda: HNS za 2 milijuna eura kupuje 900 kvadrata iznad Hiltona!

Foto: Sandra Šimunović, Tom Dubravec / Cropix

POSAO godine vrhuške hrvatskog nogometa nije natjecateljske - Štimčeva reprezentacija nakon manje od pola kvalifikacija na pola puta do SP-a - nego imovinske prirode.

Predvođen glavnim operativcem Damirom Vrbanovićem, HNS je na korak od sklapanja sjajnog posla: Iz skučenih 390 kvadrata "Kuće hrvatskog nogometa" u Rusanovoj ulici, seli se na Vukovarsku aveniju, ali ne na bilo kakvu lokaciju na zagrebačkoj žili kucavici koja povezuje nekad "šljakerske" kvartove Trešnjevku i Pešćenicu.

"H" u HNS-u od ljeta znači Hilton

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šuker, Vrbanović i ostali Mamićevi namjesnici, od polovice sljedeće godine stolovat će u 900 četvornih metara prilično ekskluzivnog prostora - zgrade u kojoj je smješten najnoviji zagrebački luksuzni hotel, Hilton. HNS će dakle biti posred "Novog zagrebačkog Cityja", kako mediji tepaju području oko Radničke ulice, gdje na mjestu propalih tvornica, trošnih kućica i romskih nastambi, niču blještavi neboderi, poslovne zgrade, fini restorani i shopping centri. Dijelom grada kojim je donedavno prevladavao proletarijat, sada caruju yuppieji na brunchovima, a uskoro ćemo tu viđati Zorislava Srebrića i Antu Pavlovića.

Posao stoljeća: HNS za 2 milijuna eura rješava stambeno pitanje na luksuznoj lokaciji, bez da posegne u blagajnu!Direktor saveza Vrbanović otkriva kako je HNS pred potpisivanjem ugovora s PBZ-om, koja nudi ugovor o sponzorstvu u određenom iznosu, a na taj iznos daje kredit. HNS s tim kreditom kupuje prostor, a kredit će zatvoriti prodajom kuće u Rusanovoj. Obzirom da se radi o 900 metara četvornih u zgradi gdje "kvadrat" košta oko 2200 eura, jasno je da će HNS platiti oko 2 milijuna eura. Ali, Vrbanović ističe kako će Savez zbog sponzorskog ugovora sa spomenutom bankom koristiti kredit za kupnju novog prostora bez da posegne za iti jednom kunom iz ugodno popunjene blagajne!

U vrijeme sveopće recesije, najpametnije je uložiti u nekretnine

Najbogatiji sportski savez u državi, koji je službeno početkom godine iznio kako u 2012. očekuje prihod od 133 milijuna kuna, dok je samo od Eura uprihodio više od 75 milijuna kuna, dio bogatstva kojim raspolaže odlučio je investirati tamo gdje je najbolje u vrijeme sveopće recesije - u nekretnine.

I tako je poentirao višestruko: Platio je puno manje nego što bi takav prostor koštao prije nekoliko godina, preselio se na prestižnu lokaciju i na jednom mjestu okupio Savez trenutno rascjepkan na tri - Rusanovoj, Tuškanovoj i Nogometnoj Akademiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara