Pogledajte kako je Platini oprao Vladu i zašto vjeruje u Šukera: Hrvate znaju po huliganima, umjesto po nogometu!

Pogledajte kako je Platini oprao Vladu i zašto vjeruje u Šukera: Hrvate znaju po huliganima, umjesto po nogometu!

Foto: Screenshot

SKROMNO, ali sadržajno izgledala je proslava HNS-ovog stoljeća. Na svečanost u HNK stigli su oni koji su mogli i htjeli. U prvom redu IO HNS-a, svi bivši živući predsjednici, iza njih izbornička delegacija na čelu s Ćirom Blaževićem i Mirkom Jozićem. Igor Štimac poveo je svoj stožer, stigle su jasno i delegacije Hajduka i Dinama te mnogi bivši Vatreni te nogometni dostojanstvenici: Stanko Poklepović, Ante Miše, Igor Štimac, Robert Jarni, Dražen Ladić, Ivica Osim, Davor Vugrinec, Sepp Blatter, Zdravko i Zoran Mamić, Dubravko Šimenc, Igor Tudor, Alen Bokšić, Mirko Barišić, Nenad Pralija, Boško Balaban, braća Robert i Niko Kovač, Marko Babić... Nije bilo kapetana Zvone Bobana, koji je bio itekako prisutan u prigodnom filmu o povijesti hrvatskog nogometa koji smo pogledali. No, stigli su uvaženi lideri nogometnog svijeta:  Michel Platini i Sepp Blatter.

>>> POGLEDAJTE U VIDEU ŠTO JE PLATINI PORUČIO HRVATSKOJ VLADI I  ŠTO NOGOMETNI DUŽNOSNICI  ŽELE HNS-U U NAREDNIH  STO GODINA  

General Davor: Bronca je prošlost, okrenimo se budućnosti

"Ponosni smo na stotu godišnjicu. Čast mi je pozdraviti sve okupljene, raduje me što su se okupili u ovom velikom broju.Nogomet je sport koji okuplja ljude neovisno o spolu, rasi, vjeroispovijesti i političkoj opredijeljenosti, stoga ne čudi što je FIFA brojnija od Ujedinjenih naroda. Nogomet zahtjeva odgovornost svih nas. Simbol našeg zajedništva je kockasti dres, simbol koji je prepoznatljiv u svijetu. Hrvatski se nogomet mora približiti europskim standardnima. Taj put nije nimalo lak i jednostavan, stoga vjerujem u potporu FIFE i Uefe.", rekao je u uvodu predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Platini ne želi pokvariti svečanost: Razočarani smo rezultatima koje ste postigli po pitanju huliganizma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom izlaganju Michel Platini bio je kritičan.

"Bio sam impresioniran ovim video o hrvatskom nogometnom Savezu. On je dinamičan i živahan stogodišnjak. Nogometnim svijetom još uvijek odzvanjaju imena najboljih hrvatskih nogometaša koji su igrali u najboljim europskim klubovima, a hrvatski nogomet je čuvar nacionalnog identiteta. Nedavno sam razgovarao s čelnicima hrvatske zemlje o problemima huliganstva i nasilja u nogometu", rekao je Platini.

"Razumijemo da je nedavna povijest sastavljena od ratova , nereda i predrasuda, da su ostavile traume na mladosti, međutim budući da je oružje odavno utihnulo, hrvatski nogomet mora opet biti izvor ponosa. Uefa je pružila i pružit će pomoć, ali razočarani smo rezultatima koji ste postigli, poput jednog vašeg susjeda. Vaše prvenstvo izaziva sumnju u regularnost. Vjerujem u tebe Davore da ćeš promijeniti lice hrvatskog nogometa, potrebna je snažna podrška političke vlasti, kako bi se pomoglo mladom i novom vodstvu. Hrvatska Vlada mora raditi puno bolji posao. Žao mi je kada u svijetu razgovaram o hrvatskom nogometu puno više govorim o huliganizmu nego o kvalitetnom nogometu kojeg igrate. Vaše prvenstvo izaziva sumnju u regularnost, razočarani smo rezultatima koje ste postigli, poput jednog vašeg susjeda. Sve smo vam dali; pomoć, savjete i sve, a vi ste se pokazali kao loš učenik"

"Nemojte me krivo shvatiti, Uefa je ponosna na hrvatski savez. Pozdravljam sve što je napravio Vlatko Marković, međutim neke stvari nisu prihvatljive i moraju se riješiti. Ne želim pokvariti slavlje, ali bilo bi neodgovorno da ne spomenem probleme koje su poznati i da vam ne ponudim našu pomoć u rješavanju tih problema. Pomozite novom vodstvu HNS-a da osvjetla hrvatski nogomet. Živio hrvatski nogomet!", za kraj će.

Blatter: Divim se Hrvatskoj i hrvatskom nogometu

"Velika mi je čast što sam ovdje s vama i želim sretan rođendan hrvatskom nogometu. Izražavam divljenje nogometnom savezu i slavnim nogometašima u povijesti. Nogomet je više od igre, on se temelji na disciplini, poštovanju i fair playu. Trebate to usaditi u društvo i onda će nogomet imati vrlo bitnu ulogu u vašem društvu.  Uživajte u nogometu, uživajte u životu. Hvala Hrvatska, živjeli! Uživajte u životu", poručio nam je svijet preko Blattera.

Ivica Osim mudrac je s kojim uvijek rado porazgovaramo.

"Vi Hrvati prvaci ste u domjencima. Što će tek biti kada vam bude tisuću godina..."


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara