Pogledajte kako je Šimunić uzeo mikrofon i poveo skandiranje "Za dom spremni"

Pogledajte kako je Šimunić uzeo mikrofon i poveo  skandiranje "Za dom spremni"

Foto: Screenshot; Index

Video: Dario Dalmacija/Index

JOSIP ŠIMUNIĆ poveo je navijanje na Maksimiru nakon što je Hrvatska ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

> Ministar obrazovanja Šimuniću na njegovo urlanje "Za dom": Naći ću ti profesora povijesiti da ti objasni kakav e to poklič!


"Za dom", povikao je Šimunić, a publika je spremno odgovorila: "Spremni!" Zločinački poklik zakonom je zabranjen, a i Hrvatski nogometni savez više je puta koštao eura i panike zbog većih sankcija. No, obično takvi povici stižu s tribina, a ovo je prvi puta da to vidimo na terenu i to od jednog od najiskusnijih igrača hrvatske reprezentacije.

Šimunić ima drugačije viđenje povijesti i domoljublja. Jednom je izjavio da Hrvatska ne nije pobijedila jer organizatori nisu htjeli puštati Thompsonove pjesme uoči susreta. Joe svoje stavove ne krije i ne vidi zašto su iskrivljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se ne bojim kazne, oni bi trebali malo bolje pročitati povijest. Nisam ništa pogrešno napravio, navijam i volim svoju Hrvatsku, svoj dom i ako to nekome smeta, to nije moj problem", rekao je Joe.

"Oduvijek sam to želio napraviti, ali nemam puno vremena. Imao sam priliku, sjetio sam se i drago mi je što su nas navijači bodrili".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara