Poharao je US Open, sada je na redu Umag: "Ako treba nositi vodu, mogu i to!"

Foto: Goran Šebelić / Cropix

DAVIS CUP reprezentacija u utorak je kompletirana, suigračima se u Umagu pridružio i Borna Ćorić. Kasnio je, ali uz dobro opravdanje: stigao je iz New Yorka, gdje je osvojio naslov juniorskog pobjednika US Opena.

Više o meču Hrvatske i Velike Britanije na temi Davis Cup:

Prije prvog umaškog treninga došao je na Kid's Day na glavnom gradskom trgu, gdje je s Ivanom Dodigom, Antoniom Veićem i Matom Pavićem sudjelovao u programu u kojem su jednako uživala i djeca i tenisači.

"Dojmovi iz New Yorka su se sad malo slegnuli, stvarno sam jako sretan. Nisam to očekivao, ali sam odigrao odličan turnir i puno dobrih mečeva", kaže Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za sjajan rezultat u New Yorku nije bio samo osvojeni naslov, nego i dolazak na prvo mjesto na rang listi igrača za uzrast do 18 godina. Borna je sada i prvi junior svijeta (iako će u studenom napuniti tek 17 godina!), no US Open je bio njegov posljednji turnir u ovoj konkurenciji.

"Ovo je bio moj zadnji turnir. Sad se moram koncentrirati na ATP listu. To je ono što se gleda na kraju dana. Mislim da sam se na dobar način oprostio"

Sljedeća obaveza je Davis Cup ovog vikenda u susretu protiv Velike Britanije u Umagu. Ovo je prvi put da je Ćorić uopće nominiran u reprezentaciju.

"Malo smo razgovarali, ali s dečkima se poznajem od prije, tako da nije bilo treme. Nadam se da ću se dobro prilagoditi na zemlju"

Na konferenciji za novinare Borna je na pitanje o svom eventualnom nastupu protiv Velike Britanije odgovorio: "Ako mi izbornik kaže da igram, ja ću igrati, ako kaže da samo trebam donositi vodu na igralište, ja ću donositi vodu. Na našem izborniku je da odluči tko će igrati. Ja sam ovdje na raspolaganju i spreman sam", rekao je Ćorić.

Odluka tko će igrati za hrvatsku reprezentaciju bit će službeno objavljena u četvrtak na izvlačenju u Umagu. Početak ždrijebanja je u podne, kada će biti napravljen raspored igranja za cijeli vikend. Prvi meč u petak počinje u 11 sati, parovi u subotu u 14 sati, a prvi pojedinačni meč u nedjelju u 11 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara