Policija počela krim istragu, cijeli svijet piše o kukastom križu na Poljudu

Policija počela krim istragu, cijeli svijet piše o kukastom križu na Poljudu

Screenshot: Yahoo News, Twitter

GLASNOGOVORNICA PU splitsko-dalmatinske potvrdila je za Index da su djelatnici policije obavili očevid te da će biti podignuta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja na temelju službene dužnosti.

Kako smo doznali, čini se da je travnjak poliven kemikalijom danima prije, ona je izgrizla travu i požutjela. Potvrdio je to nešto kasnije i HNS: "Ispričavamo se zbog nacističkog simbola. Travu je izgrizlo sredstvo koje je 24 do 48 sati prije aplicirano na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju".

Cijeli svijet piše o kukastom križu, društvene mreže eksplodirale

Slika svastike u samo sat vremena obišla je cijeli svijet: veliki broj stranih agencija i medija objavio je fotografiju svastike s Poljuda, a društvene mreže su eksplodirale. Talijanski RAI sport objavio je izjavu Davora Šukera koji je rekao samo da je ljut te da će o tome razgovarati sutra.

Associated Press piše kako nije zasad jasno kako se svastika našla na terenu te da bi Hrvatskoj prijeti kazna. "Ali bila je jasno vidljiva u sredini polovice na kojoj je Italija započela utakmicu", piše AP.

New York Daily News, Eurosport, Guardian, ESPN, CBC, samo su neki od medija koji prenose vijest o kukastom križu na Poljudu.

 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara