Policija tvrdi jedno, Zoki drugo: Zdravko nije udario navijača, već samo maknuo njegovu ruku

Policija tvrdi jedno, Zoki drugo: Zdravko nije udario navijača, već samo maknuo njegovu ruku

Foto: Damir Hajdarbašić/Sarajevski.ba

"NIJE se dogodilo apsolutno ništa", komentar je Zorana Mamića na incident njegovog brata Zdravka u Sarajevu.

Podsjetimo, jedan navijač Dinama je na poluvremenu sarajevskog derbija izvršnom predsjedniku Modrih poručio: Istjeraj me odavde kao što to radiš na Maksimiru. Mamić ga je, tvrdi policija, udario nogom, te je zbog toga kažnjen s 250 eura.

"Na zapadnoj tribini stadiona Grbavica u 18:08 došlo je do remećenja javnog reda i mira. Navijač Dinama obratio se Zdravku Mamiću riječima: Hajde me sad istjeraj s ovog stadiona, nakon čega se Mamić digao, zaletio prema njemu i udario ga nogom. Zbog toga su uručena dva prekršajna naloga. Navijač je kažnjen sa 100 eura, a Zdravko Mamić s 250 eura", rečeno je Indexu iz PU Novo Sarajevo.

Zoki, pak, ima drugu verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na poluvremenu je stiglo 50 ljudi da se slika s njime. Došao je i neki dečko za kojeg smo čuli da je iz Zagreba i počeo vrijeđati. Naslonio je ruku na Zdravka koju je on maknuo. Nakon 15-ak minuta stigao je policajac i tražio osobnu kartu od Zdravka. Poslije se vratio i odveo ga u policiju jer ga je ovaj prijavio da ga je Zdravko udario."

Gledatelj: Mamić je nogom udario navijača!

Indexu je gledatelj i uposlenik jednog od sarajevskih nogometnih klubova, koji je derbi odgledao iz lože Grbavice, potvrdio policijsku verziju...

"Mamiću je navijač prišao i uz psovanje mrtve majke poručio da ga sad pokuša istjerati kao što radi na Istoku Maksimira. Mamić ga je na to udario nogom, a taj udarac vidjelo je najmanje 50 ljudi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara