Poljud bez licence, Hajduk će i prvenstvo igrati Dugopolju!?

Poljud bez licence, Hajduk će i prvenstvo igrati Dugopolju!?

Foto: Hina 

HNS-ova Komisija za licenciranje završila je središnji postupak licenciranja klubova za sezonu 2014/15, za natjecanja Uefe i 1. te 2. Hrvatske nogometne lige. Najveća je vijest svakako da Hajduku nije odobrena licenca za stadion Poljud, na što su u klubu bili i djelomično spremni, pa su kao opciju b prijavili igralište u Dugopolju. Nadali su se ipak da im neće trebati, da će stadion Hrvatskih vitezova biti samo pričuvna opcija za Uefa natjecanja, no HNS je donio drugačiju odluku.

Hajduku je izdao licence za natjacanja samo uz uvjet korištenja stadiona u Dugopolju, i to za sva natjecanja. Prema zaključcima Žalbenog tijela HNS-vog odjela za licenciranje, Hajduk će iduće sezone biti domaćin u drugoj općini. Na stadionu u Dugopolju europske su utakmice već igrali Šibenik i Split, no ogroman bi udarac bio za Hajduk da izgubi prednost i prihode s Poljuda u domaćem prvenstvu.

Izvršni odbor HNS-a prijašnjih je godina mijenjao pojedine "završne" odluke neovisne Komisije za licenciranje. Za postupkom licenciranja klubova vukli su se repovi, i za očekivati je da ni Hajduk neće odustati od svog stadiona. 

Licence za nastup u prvoj ligi dobilo je 13 klubova. Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo, Rijeka te drugoligaš Inter dobili su licence u prvom krugu, dok je za sedam klubova licenca odobrena u drugom krugu (Cibalia, Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Osijek, Split, Zadar i Zagreb). Za Uefina natjecanja licence su izdane za osam klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara