Pomlađenoj Hrvatskoj bronca na Svjetskom kupu: Za treće mjesto pobjeda nad Amerikancima

Foto: HVS

VATERPOLSKA reprezentacija osvojila je brončanu medalju na FINA Svjetskom kupu u Almatyu u Kazahstanu, pobjedom nad SAD-om 8:6. Iako je u punom sastavu, SAD nisu imale šanse protiv razigrane Hrvatske. 

 Prva četvrtina završila je 2:2, no već drugu Hrvatska je dobila s 3:1. Treća je bila naša s 2:0, dok smo posljednju izgubili s 1:3. 
 
Po tri gola za Hrvatsku postigli su Ivan Milaković i Luka Bukić, dok su po jedan pogodak zabili Ante Vukičević i Kristijan Milaković. 
 
"Ovo je zaista veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju s kojom smo došli na Svjetski kup. Odigrali smo utakmicu na perfektan način i sve čestitke igračima i stožeru" 
izjavio je izbornik Ivica Tucak. 
 
"Drago nam je što smo osvojili brončanu medalju. Bila je ovo teška utakmica i iznimno naporan turnir. Ovo je novi veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Zahvaljujem svim navijačima, čije su nas poruke podrške zaista obradovale" poručio je Luka Bukić. 
 
Za Hrvatsku su FINA Svjetskom kupu brončanu medalju osvojili: 
 
Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara