Portugalski stroj za golove ruši rekorde: Ronaldo za Real zabio 242 gola i dostigao Puškaša

 Foto: Gulliver Image/ Getty Images

IGRALA se 84. minuta na Bernabeu, već u Gelsenkirchenu odlučenog dvoboja osmine finala između Reala i Schalkea. Rezultat je bio 3:1 i 21 igrač, klupe obe momčadi, sudačka postava, svi su željeli da se agonija Nijemaca što prije završi i da se Schalke s barem mrvicom dostojanstva oprosti od Europe. Svi, osim najboljeg europskog igrača koji je imao neke svoje planove. 
 
 
 
Ronaldo: Želim postati najbolji strijelac u povijesti Reala
 
"Želim postati najbolji strijelac u povijesti Reala", rekao je Ronaldo krajem prošle godine. I tako se ponašao i večeras. Nije mu bilo dosta što je masakrirao Schalke u Njemačkoj. Mrcvario ih je večeras i u Madridu. Zabio je dva gola i nije ga zanimalo šta je ukupan rezultat nestvarnih 9:1 za „kraljevski klub“. Njegovi ciljevi su pobjede, golovi i rekordi.
 
A da je ta lopta u 84. minuti nekim slučajem završila iza leđa nesretnog Fahrmanna umjesto na vratnici, pao bi još jedan veliki i fantastični rekord.
 
Izjednačio se s legendarnim Puškašem
 
Ronaldo je sinoć s dva pogotka Schalkeu dostigao legendarnog Mađara Ferenca Puškaša. Obojica za kraljevski klub zabili čak 242 gola. Puškaš je u 261 utakmici za kraljevski klub postigao 242 gola što je prosječno 0,92 gola po utakmici. Ronaldo je, pak, postigao 240 golova u 236 utakmica (1.02 gola po utakmici). Portugalcu je za to trebalo samo pet sezona, dok je Puškaš do 242 gola stigao nakon osam sezona u Madridu.
 
Ispred Ronalda i Puškaša su Santillana s 290 golova, Di Stefano s 307, te Raul, strijelac 323 gola za Real, no kako Portugalac igra, samo nebo mu je granica i kad kaže da želi postati najbolji strijelac u povijesti Reala, jednostavno mu treba vjerovati.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara