Povratak Igora Štimca: "Motivi su mi samo sportski!"

Povratak Igora Štimca: "Motivi su mi samo sportski!"

Foto: Getty Images / Guliver image 

IGOR ŠTIMAC stigao je u Zadar. Jutros je bivši izbornik na stadionu u Stanovima započeo projekt spašavanja posrnulog i opustošenog kluba svog prijatelja Rene Sinovčića. Nakon Sinovčićevog uhićenja, klub je napustio Ćiro Blažević, a Štimac je spremno prihvatio šansu. 

"Čast mi je i zadovoljstvo, ali i ogromna obveza, ovaj dolazak u NK Zadar. Trebat će puno rada i strpljenja, ali i malo sreće. I nadam se da će naši sportski motivi i sportsko prijateljstvo rezultirati i bodovnim učinkom kako bi Zadar i dalje ostao prvoligaš", rekao je Štimac.

Nije htio odgovarati na novinarska pitanja vezana uz istragu protiv Rena Sinovčića, niti je potvrdio informacije da je igračima NK Zadra isplatio dio zaostalih plaća, naglasivši kako mu je glavni motiv za dolazak bio onaj sportski.

"Zadnjih godinu dana imao sam najkvalitetniju godinu dana u svom životu, jer sam nakon odlaska s kormila reprezentacije uživao s obitelji u miru. Mislio sam, ali to nisam nikada rekao, da sam raskrstio s trenerskim zvanjem, ali upravo zato ja nikada ne govorim nikad", istaknuo je Štimac.

"Zadre, probudi se" 

"Došao sam raditi trenerski posao, ovdje sam iz sportskih razloga, zato vas molim da se držite isključivo te priče, moje prijateljstvo sa Zadrom i Zadranima nije tajna, ali moji motivi su isključivo sportski".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je potvrdio da je kontaktirao s bivšim trenerom Blaževićem.

"Ćiro će uvijek uživati status na osnovu svojih velikih rezultata, zaželio nam je sreću, a sigurno je da će nam trebati", izjavio je Štimac, dodavši da će angažirati sva svoja prijateljstva da dovede igračka pojačanja.

"Apeliram kao trener Zadra i na grad Zadar i Zadarsku županiju da se probude, jer znamo svi koliko je Zadar dao igrača i u reprezentaciji i u velikim klubovima. Trebat će nam svakako njihova pomoć kako Zadar ne bi izgubio prvoligaša", zaključio je novi trener.

Zadar je posljednja momčad na ljestvici Prve HNL.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara