Poznatom talijanskom piscu sinula ideja: Pogbu ćemo zadržati tako da svaki navijač Juvea donira 2 eura!

Poznatom talijanskom piscu sinula ideja: Pogbu ćemo zadržati tako da svaki navijač Juvea donira 2 eura!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SANDRO VERONESI, poznati talijanski pisac i novinar, koji surađuje i na televiziji i kazalištu, sjetio se kako riješiti gorući problem zimskog mercata za navijače Juventusa.

Juventus je dosadno dominantan u Italiji, ali u Europi godinama ne može dalje od četvrtfinala LP, pa zbog toga, kao i sve manjeg prestiža Serie A, u Juve više ne dolaze najveće svjetske zvijezde, dok one koje to postaju, odlaze put Engleske, Španjolske ili Njemačke.

Paul Pogba, fantastični mladi (22) veznjak, kojeg je trener Massimo Allegri procijenio na 100 milijuna eura, a menadžer Mino Raiola usporedio s Van Goghom, najnoviji je koji je nadrastao talijansku ligu i u Europi nedovoljno konkurentni Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Manchester United odmah bi vratio igrača koji je upravo od tamo pobjegao u Italiju, a Veronesi ima ideju kako ga zadržati i to je predložio u otvorenom pismu kluspkoj vrhušku, Agnelliju, Marotti i Paraticiju:

"Dragi moji, pišem vam jer posljednjih dana vidim kako realnost Pogbine prodaje nadjačava moj san da ga zadržimo. Ali, za to nudim moj skromni prijedlog. Mislim da je Pogbu potrebno zadržati, jer istina je kako od njegove odštete možemo kupiti novog Zidanea, Nedveda, Thurama ili Buffona, ali isto tako nam se mogu dogoditi spektakularni i skupi promašaji kao što su bili Rush, Zavarov ili Van der Saar.

Predlažem zato da u pomoć pozovete nas navijače kako bi mi pomogli da zadržimo Pogbu. Ne bi to bilo nikakvo moljenje milostinje, nego shvatimo to kao pretplatu ili eskperimentalni dionički pothvat, transparentam i s jasno utvrđenim pravilima.

Svaki navijač koji želi da Pogba ostane u klubu donirao bi 2 eura godišnje, ali s tim donacijama mogli bi nastaviti i idućih godina i tako opet imati financijsku bazu za dovođenje najvećih igrača. Naša snaga u ovom projektu ležala bi u našoj brojnosti, jer siguran sam da bi svaki navijač od Sicilije do Friulija priložio kako bi klub opet bio sila kao nekad."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara