Pranjić otvoreno: Igrači su o Sammiru mislili što i ja, ali nitko osim Olića nije mi stao iza leđa!

Pranjić otvoreno: Igrači su o Sammiru mislili što i ja, ali nitko osim Olića nije mi stao iza leđa!

Foto: Hina 

PRIČA Danijela Pranjića jedan je od zanimljivijih detalja upravo okončanih kvalifikacija za SP. Karijera mu se preokrenula, otpisan i "potrošen", u dvije izlučne utakmice opet postaje jedan od stupova reprezentacije za SP. Kaže da ga je u život vratio Niko Kovač, ali i da je mislio da više nikada neće zaigrati za reprezentaciju.

Pranjić tek sada otkriva što je zapravo prolazio dok nije bio dio ekipe. Igor Štimac nije mu vjerovao, kao ni Pranjić njemu: od reprezentacije se oprostio nakon što je poziv dobio Sammir. Ludost ili hrabrost? Kako god, Pranjić je na kraju došao na svoje. 

"Igrom slučaja, došlo je do poziva Nike Kovača, mislio sam da se neću nikada vratiti. Jako sam zadovoljan. Odigrao sam dobre utakmice, a Hrvatska je konačno izgledala kao momčad. Znam da mogu i bolje reagirati u nekim situacijama na lijevom beku, ali uz pomoću suigrača bilo je stvarno dobro!", kaže Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kovačeve metode pripreme tvrdi da su slične Van Gaalovim, no nije to jedina razlika koju je primijetio po povratku. "Čim je Kovač preuzeo Vatrene, osjetilo se da se nešto mijenja, da se pokušava, i obični navijač to primijeti", dodao je u razgovoru za Sportske novosti u kojem se detaljno dotaknuo odnosa s Igorom Štimcem. 

"Ne znam zašto me se odrekao. Nije me nazvao nakon što sam odlučio napustiti reprezentaciju. Imam svoju teoriju: čim je Štimac došao rekao sam svojim bliskim ljudima da mi je karijera u reprezentaciji pod upitnikom. Razlozi su još iz 2004. godine. Tada je izašlo u medijima da sam trebao potpisati za Hajduk, da sam sve dogovorio sa Štimcem, a na kraju sam otišao u Dinamo. On to nije zaboravio. Ne vidim drugi razlog da bi se odrekao", tvrdi Pranjić koji nije tražio razgovor s bivšim izbornikom.

Igrači su razmišljali kao ja, ali nitko mi nije stao iza leđa 

"Nisam htio da se Štimac igra s mojim imenom. Napravio sam karijeru, igrao sam u Bayernu, netko će možda reći nezasluženo, drugi možda da je zasluženo, no kako god, dosta mi je bilo poigravanja. Kad je pozvao Sammira, odlučio sam da je to “to”, dok je on izbornik, za njega neću igrati. Nije Sammir kriv, nego ljudi koji su mu dopuštali da čini što je činio. I ja bih volio, ako ne mogu igrati za svoju državu, što je u mojem slučaju Hrvatska, budući da sam član Panathinaikosa da tulumarim po Ateni i netko me pozove u grčku nacionalnu vrstu. Normalno da bih prihvatio", razmišlja Pranjić kojem je tijekom tih dana ipak najteže palo što igrači nisu stali iza njega. 

"Od stožera i saveza nisam očekivao podršku. Najteže mi je palo što mi nitko od suigrača nije stao iza leđa, iako su mnogi razmišljali kao ja. Olić je jedini koji mi se javio"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara