Pravi Ronaldo izabrao najbolju momčad svih vremena, a zaboravio Cristiana

Pravi Ronaldo izabrao najbolju momčad svih vremena, a zaboravio Cristiana

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZBOR najbolje nogometne momčadi svih vremena, dakle, ''koktel'' izmiksan od igrača iz svih vremenskih epoha gotovo je pa nemoguća zadaća. Vremena su se promijenila, nogomet je evoluirao, tako da je spajanje igrača iz današnjeg vremena skupa s onima iz nekih prošlih, romantičnih vremena, nemoguća misija.
 
Međutim, takve popise zabavno je raditi, a kad jedan takav sačini jedan od najvećih svih vremena, Ronaldo Nazario, onaj pravi i jedini Ronaldo, ''debeli'' Ronaldo, onda takav jedan izbor ima nekakvu težinu.

 
Ronaldo je složio idealnu momčad svih vremena složenu u formaciji 3-4-3, a u relativno očekivanom izboru, dvije stvari ipak pomalo bodu u oči. 
 
Za Ronalda je najbolji golman svih vremena Jose Angel Iribar, veliki Bask i legenda Bilbaoa. Iribar je bez sumnje legenda europskog nogometa, čovjek koji je s Španjolskom osvojio njen prvi veliki naslov (EP 1964.), no dojma smo da je na toj poziciji ipak trebalo biti mjesta za jednog Jašina, Gilmara, Maiera, Banksa, Kahna ili Buffona. No, o ukusima se ne raspravlja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Lijevi bok drži Maldini, desni Cafu, a libera u ovoj imaginarnoj mega momčadi igra Kaiser Franz.
Vezni red od kojeg boli glava čine Cruyff, Zidane, Xavi i Maradona, a pakleni trojac u napadu zadužen za trpanje mreža je Pele, Messi i u sredini Di Stefano.
 
Nema što, velika momčad, ali pitanje kako će reagirati Cristiano Ronaldo kad vidi da je Messi unutra, a njega nema ni na vidiku.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara