Predsjednik Urugvaja: Suareza treba odvesti u bolnicu, neka posjeti psihijatra

Predsjednik Urugvaja: Suareza treba odvesti u bolnicu, neka posjeti psihijatra

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Urugvaja Jose Mujica komentirao je svog sunarodnjaka Luisa Suareza, koji je na Svjetskom prvenstvu ugrizao Talijana Giorgija Chiellinija te zaradio kaznu od četiri mjeseca zabrane sudjelovanja u nogometnim aktivnostima te devet utakmica kazne u reprezentativnom nogometu.

Mujica se ne slaže u potpunosti sa odlukom FIFA, ali smatra da novom napadaču Barcelone treba ukazati pomoć. "On dolazi iz siromašnog okruženja, pa je samim time njegova najveća inteligencija u nogama. On je u tom segmentu briljantan", rekao je urugvajski predsjednik u razgovoru za brazilsku Folhu de Sao Paulo.
 
"Njegov problem FIFA neće riješiti takvom kaznom. Rješenje je da ga se odvede u bolnicu, a kada je već tamo neka posjeti psihijatra", zaključio je Mujica, koji je nakon donošenja kazne krajem lipnja odmah žestoko kritizirao FIFA-u.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Suarezova kazna agresija ne samo protiv jednog čovjeka, već protiv cijele države", tada je govorio, uz dodatak: "Suarez nije u reprezentacije jer je filozof, mehaničar ili zbog dobrog ponašanja. On je vrhunski nogometaš. Nisam vidio njegov ugriz."
 
Inače, nakon svega što se događalo na SP-u Suarez je promijenio klupsku destinaciju, Liverpool ga je za 75 milijuna funti prodao Barceloni, no debi za novi klub Urugvajac će čekati bar do kraja listopada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara