Predstavljena jedinstvena europska hokejska liga: Hrvatska u srednjeeuropskoj diviziji

Predstavljena jedinstvena europska hokejska liga: Hrvatska u srednjeeuropskoj diviziji

Foto: AFP

PREDSJEDNIK KHL-a, hokejske lige koju čine bivše zemlje SSSR-a, Alexander Medvedev predstavio je na sastaku IIHF-a u Barceloni projekt jedinstvene europske lige!

O toj se ideji razmišlja već godinama, ali financijski aspekt uvijek bio taj koji je kočio njenu realizaciju. Porastom interesa za hokej u Europi uz rast kvalitete pojedinih liga poput EBEL-a u kojem igra zagrebački Medveščak, ideja bi se uskoro mogla i ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na službenoj stranici Međunarodne hokejaške federacije stoji kako bi nova europska liga trebala krenuti od sezone 2013/2014. Natjecala bi se 64 kluba podijeljena u dvije konferencije sa po 32 kluba. U jednoj bi bili ruski klubovi uz one Rusiji susjednih zemalja, a u drugoj ostatak Europe.

Po uzoru na sjevernoamerički NHL dvije konferencije bit će podijeljene u dvije divizije - skandinavsku (Švedska, Finska, Norveška, Danska) i srednjeeuropsku (Njemačka, Švicarska, Austrija, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Francuska, Italija, Velika Britanija, Nizozemska, Belgija).

U regularnoj sezoni igrat će se 62 utakmice, 38 unutar konferencije i 24 međukonferencijskih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara