Predstavnici osam južnoameričkih saveza stigli u Hrvatsku: "Zahvalni smo što možemo učiti od HNS-a"

Predstavnici osam južnoameričkih saveza stigli u Hrvatsku: "Zahvalni smo što možemo učiti od HNS-a"

Foto: Drago Sopta/HNS

HNS ugostio je u srijedu predstavnike osam južnoameričkih saveza, Fife i CONMEBOL-a te tvrtke Analyticom koja je uz podršku HNS-a kreirala ekspertni sustav koji je danas najrašireniji na svijetu.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, tajnik Vladimir Iveta, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac te drugi predstavnici HNS-a ugostili su delegacije Fife, CONMEBOL-a te nogometnih saveza Paragvaja, Urugvaja, Čilea, Bolivije, Kolumbije, Perua, Ekvadora i Venezuele koje će narednih desetak dana boraviti u Jelsi na Hvaru, na radionici koju organizira tvrtka Analyticom za južnoameričke korisnike sustava Comet.
 
Comet je ekspertni sustav za upravljanje natjecanjima, što uključuje registraciju igrača, trenera i službenih osoba kao i vođenje natjecanja. Danas je Comet najrašireniji sustav tog tipa na svijetu, a uspon na svjetski vrh započeo je suradnjom Analyticoma s Hrvatskim nogometnim savezom koji je 2003. godine prepoznao upravo projekt Ivice Pavića kao najbolje rješenje za svoje potrebe.
 
Izvršni predsjednik Damir Vrbanović pozdravio je na početku uvažene goste iz Južne Amerike napomenuvši im kako imaju čast biti prvi gosti takve razine u novim prostorijama HNS-a u Ulici grada Vukovara:
 
"Izuzetno mi je drago što vas možemo ovdje ugostiti kao prve visoke goste u novim prostorima. Ponosni smo što je HNS lider regije u ovakvim projektima i što vam se možemo predstaviti kao velika nogometna zemlja i u organizacijskom smislu. Znamo da je i kod vas nogomet sport broj jedan, u kojem ima i više strasti nego razuma. Zbog toga imamo 50-ak zaposlenika koji se brinu da hrvatski nogomet bude organizacijski na visokoj razini, a plod toga su i ovakva rješenja. Ponosni smo na Comet koji je polučio svjetski uspjeh. Dobrodošli u Hrvatsku, osjećajte se kao da ste došli kod prijatelja."
 
Uvažene goste posebno je razveselio film s pozdravnim govorom predsjednika HNS-a Davora Šukera koji se ispričao što ih nije mogao osobno dočekati zbog odlaska u Tursku na susret U-20 selekcija Hrvatske i Čilea te im je nakon čestitke na izboru Cometa zaželio dobru i uspješnu radionicu na otoku Hvaru.
 
Goste iz Južne Amerike pozdravio je i tajnik HNS-a Vladimir Iveta, čija je prabaka Peruanka, poželjevši im dobrodošlicu na španjolskom jeziku.
 
Ivančica Sudac, "majka Cometa", kako je zgodno voditeljicu međunarodnih poslova i licenciranja nazvao direktor Analyticoma Ivica Pavić, prezentirala je gostima proces uvođenja Cometa u Hrvatski nogometni savez, od faze odabira projekta preko razvoja i implementacije do danas kada se Comet i dalje razvija, a već je povezan i s Uefinim FAME sustavom što dodatno olakšava brojne procedure u djelovanju Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ispred Fife se okupljenima obratio gospodin Christian Michels:
 
"Čestitam vam na tomu gdje ste sada. U 10 godina ste se približili svojim korisnicima i impresivno je kako ste ušli u taj projekt. Ivančica zaslužuje posebno priznanje što je uvjerila vodstvo Saveza kako je važno investirati u IT sustav. Lijepo je što ovako dijelimo znanje, zato je lijepo biti u nogometnoj obitelji."
 
U ime svih gostiju HNS-u i Analyticomu se zahvalio gospodin Alvaro Mederos iz Urugvajskog nogometnog saveza:
 
"Lijepo je vidjeti da je netko uspješan poput Hrvatske prolazio isti put koji mi sada prolazimo. Zahvalni smo što imamo prigodu učiti od Hrvatskog nogometnog saveza i tvrtke Analyticom, i zahvaljujemo vam se na izuzetnom gostoprimstvu."
 
Konačno, direktor i vlasnik Analyticoma, Ivica Pavić, zahvalio se HNS-u na podršci u razvoju Cometa:
 
"Nama je privilegija što je HNS stao iza nas. Mi smo na početku bili svjesni da imamo 'samo' odličan proizvod, ali i da se na nas u svijetu gledalo kao na malu tvrtku s Balkana. HNS nam je svojom reputacijom pomogao i otvorio vrata, bez HNS-a, kao i Fife i CONMEBOL-a ne bismo bili ovdje. Comet je rođen u suradnji s HNS-om, ponosni smo na to."
 
Na prezentaciji su sudjelovali Christian Michels (FIFA), Alexis Schreiber (CONMEBOL), Hugo Salgado (Kolumbija), Marco Vega (Venezuela), Segismundo Torres (Paragvaj), Alvaro Mederos (Urugvaj), Diego Antognazza (Urugvaj), Ivan Pinedo (Bolivija), Miguel Perez (Peru), Pablo Peche (Peru), Barbara Barrionuevo (Čile) i Xavier Parra (Ekvador), a izvršni predsjednik Vrbanović im je nakon druženja podijelio i prigodne poklone, personalizirane dresove hrvatske reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara