Predstavnik FIBE prezentirao novu regionalnu ligu: "Dosadašnja liga nije bila radila transparentno"

Predstavnik FIBE prezentirao novu regionalnu ligu: "Dosadašnja liga nije bila radila transparentno"

Foto: Hina

PREDSTAVNIK FIBE Kosta Ilijev jučer je stigao u Zagreb kako bi predstavnicima vodećih hrvatskih klubova prezentirao ideju o pokretanju nove regionalne lige. Podsjećamo, FIBA je sredinom ožujka rekla "ne" ABA ligi, a Ilijev je otkrio i zašto:

"Dobro je poznato da je firma koja je vodila ligu dosad, izgubila licencu od FIBA-e i zbog toga su nacionalni savezi zajedno FIBA-om pripremili novi prijedlog. Licencu su izgubili zato što regionalna liga nije pratila pravila igre, odnosno nije radila transparentno", rekao je glavni menadžer za razvoj košarke i nacionalnih saveza FIBA-e, a prenosi HKS.

Glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić objasnio je Ilijevu što hrvatski klubovi očekuju od FIBA-e.

"Hrvatski klubovi zadovoljni su dosadašnjom ligom uz određene korekcije tehničke naravi kao što su: Kalendar natjecanja, broj klubova u ligi, pravila košarkaške igre. Traže se i dodatni podaci za draft FIBA-ine regionalne lige kao što su: financijske garancije buduće lige za više sezona, garancije prohodnosti prema Euroligi i Eurokupu, odnosno  europskim natjecanjima za više sezona, garancije mogućnosti početka lige odmah u sezoni 2015./16. Sjedište tvrtke i menadžmenta lige treba ostaviti u Ljubljani ili u Zagrebu, odnosno u zemljama EU. Treba respektirati dosadašnjih petnaest godina lige kao garanciju za još bolji ustroj uz navedene korekcije."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara