Prepucavanje Zvezdinih legendi: "Džajić je dijelio novac s menadžerima i dizao nenormalne kredite"

Prepucavanje Zvezdinih legendi: "Džajić je dijelio novac s menadžerima i dizao nenormalne kredite"

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SRPSKIM medijima u tijeku je prepucavanje dviju legendi Crvene zvezde, u velikom intervjuu za Informer bivši igrač i predsjednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi osvrnuo se na način na koji je još jedan bivši predsjednik Zvezde Dragan Džajić vodio klub, pritom iznoseći niz optužbi.

Prije svega su optužbe vezane uz način poslovanja i pogodovanja menadžerima s kojima se navodno dijelio novac od transfera, a klub se dovodio u sve veće dugove. U prvom planu su transferi Nikole Žigića i Milana Biševca.
 
"Vidio sam SMS poruke koje je Džajić slao menadžeru Ćalasanu"
 
"Polovica novca od transfera Žigića bila je obećana menadžeru Ćalasanu, koji je bio u dogovoru sa Držajićem o podjeli novca. Vidio sam SMS poruke koje je Džajić poslao Ćalasanu i one to potvrđuju. Čalasan je bio vlasnik 50 posto prava na Žigića, takav ugovor je sklopljen prije mog dolaska, ja s tim nemam veze, upravo je Džajić uveo takve podjele prava s menadžerima."
 
Pojasnio je financijsku stranu transfera Žigića: "Mi smo pristali na prodaju za šest milijuna eura, od čega je pet posto išlo Žigićevog matičnom klubu. Dogovoreno je da se preostalih 5,7 milijuna isplati u četiri rate, a od svake je Zvezda trebala dati 50 posto Ćalasanu. S obzirom na nenormalna zaduženja i kredite koje sam naslijedio, uspjeli smo mu isplatiti tek dio prve rate."
 
Kamatne stope na kredit van svake pameti
 
Pod nenormalnim zaduženima krije se ovakvo stanje koje je našao po dolasku na predsjedničku funkciju: "Na dan 15. srpnja 2006. godine kreditno zaduženje kluba je bilo 7,825 milijuna eura, a poslije dva mjeseca financijska komisija mi je rekla da je dug oko 11 milijuna. Kad sam pitao odakle je to, rečeno je da su stigle još neke fakture."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o spomenutom sporazumu s Ćalasanom, štetnom o klub, a sličnu stvar Džajić je, prema riječima Piksija, odradio i kod prodaje Biševca. "On je prodan za 4,1 milijun eura, a od 3,8 milijuna koliko je ostalo nakon podmirenja matičnog kluba proviziju je uzela menadžerska agencija pa je od 3,4 milijuna tek 1,7 milijuna pripalo klubu, a ostatak menadžeru Aci Buliću", nastavio je Stojković.
 
Šokirale su ga tvrdnje Džajića da je klub ostavio klub u plusu, a pogotovo krediti  koje je dizao: "Kamen oko vrata je bio kredit od 7,05 milijuna eura koji je Džajić uzeo od Meridijan banke, a kamatna stopa je bila 17 posto, što je van pameti. Također, postojao je kredit od Komercijalne banke s kamatom od 16-17 posto."
 
"Klub je vodio od kuće"
 
"U Meridijan banci su mi rekli da su mu uvjeti bili priopćeni, a on je uzeo kredit jer mu je bio potreban", nastavio je, i otkrio još jedan detalj: "Džajić je fizički napustio Marakanu u listopadu 2005. godine, ali se vodio kao predsjednik do mog dolaska, vodio je klub od kuće, nije postojala dokumentacija o njegovoj ostavci. Nisu bili postavljeni niti vršitelj dužnosti niti novi predsjednik, već samo neka komisija."
 
U međuvremenu je Džajić bio i uhićen zbog sumnje u izvlačenje koristi od transfera kluba, a Piksi je ovako objasnio zašto tek sad govori i svemu: "Moja velika greška je bila šutnja o dugu. No znao sam da ću tako direktno prozvati Džajića, a iz poštovanja prema njemu odlučio sam šutjeti."
 
Na kraju se dotaknuo i onoga što je ostavio u klubu. "Kada sam otišao dug je bio između 12 i 13 milijuna eura, a sada me optužuju da sam klub zadužio s 15 ili 20 milijuna, što je znanstvena fantastika", zaključio je.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara