Protiv ovakvog Riberyja Hrvatska nema što tražiti

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI izbornik, možda i u šali, izjavio je kako bi u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu volio igrati protiv Francuske.

Izazivanje (ne)sreće naišlo je na podsmjeh javnosti koja je upravo svjedočila porazu 1:2 na Maksimiru od "male Francuske", ali i Škotske tri mjeseca ranije.

Iako Francuzi strahuju od dodatnih kvalifikacija kroz koje su se jedva provukli na SP 2010, naročito zbog činjenice da možda neće biti nositelji, ne treba zaboraviti da su drugi u skupini samo zato jer je ispred njih još uvijek svemoćna Španjolska sa tri boda prednosti. Francuska večeras igra protiv Finske, dok Španjolci dočekuju Gruziju.

Imena koja na raspolaganju ima Didier Deschamps moraju izazvati strahopoštovanje, a čak je i jedan od najvećih Cristiano Ronaldo priznao kako bi s Portugalom volio izbjeći Francuze u doigravanju.

Možda i Štimac promijeni mišljenje kad vidi kakvim potezima francuski igrači oduševljavaju na treninzima. Pogledajte posljednju majstoriju Francka Riberyja!

Napomenimo da je Bayernova zvijezda prije nekoliko dana protiv Australije zabila i upisala tri asistencije. U kakvoj je formi, najbolje zna njegov suigrač Mario Mandžukić. Ribery je u 12 utakmica zabio šest golova i skupio četiri asistencije.

S druge strane Francuzi dugo nisu imali tako nisku podršku navijača i javnosti. Polovica ih uopće ne vidi na Svjetskom prvenstvu, dok neke ankete govore o više od 80 posto Francuza koji imaju negativno mišljenje o svojoj reprezentaciji.

Možda je tu Štimac vidio neku zanimljivu sličnost i slabu točku, ili samo dobar alibi u slučaju neuspjeha.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara