Prva hrvatska olimpijka otputovala u Rio

Prva hrvatska olimpijka otputovala u Rio

Foto: Hina
 
JEDRILIČARKA Tina Mihelić u petak je kao prva među hrvatskim sportašima otputovala u Rio de Janeiro gdje će se od 5. do 21. kolovoza održati olimpijske igre.

"Kvalitetno sam se pripremila i očekujem dobre rezultate na OI. Međutim, jedrenje je nepredvidiv sport i teško je prognozirati," kazala je svjetska prvakinja iz 2013. i dvostruka europska prvakinja (2009, 2010).

Za 28-godišnju Opatijku, koja već godinama živi u Splitu i nastupa za Labud, bit će to drugi nastup na Olimpijskim igrama, nakon OI London 2012., a prvi plov u klasi Radial očekuje je 8. kolovoza u Marini da Gloriji.

Zlato u Brazilu branit će Kineskinja Xu Lija koje će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za odličje.

"Osim nje još osam do deset cura kandidira za medalju. I ja se nadam medalji, imam šanse," dodala je Tinka.

Mihelić je zadovoljna što će jedriličari na OI u Rio de Janeiru biti smješteni blizu marine, pa neće mnogo vremena trošiti na transport.

"Super je to što smo smješteni blizu borilišta. Nećemo puno putovati do marine. Imat ćemo dobre uvjete. Nadam se da će i osiguranje biti dobro i da nas čekaju dobri uvjeti na moru," kazala je.

S njom su se u Rio krenuli su i trener Dario Kliba te vođa ekipe Marko Mišura.

Tini, svjetskoj prvakinji 2013. i dvostrukoj europskoj prvakinji, ovo će biti drugi nastup na Olimpijskim igrama, nakon OI London 2012., a prvi plov u klasi Radial očekuje je 8. kolovoza u Marini da Gloriji.

Pogledajte Indexovu video reportažu o Tini Mihelić i njenim pripremama za Olimpijske igre. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara