Rat se nastavlja: "MZOS želi preuzeti ulogu HOO-a i novac dijeliti političkim odlukama"

Rat se nastavlja: "MZOS želi preuzeti ulogu HOO-a i novac dijeliti političkim odlukama"

Foto: Hina

GLAVNI tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop izjavio je u utorak da je upitno s kolikim će sredstvima HOO raspolagati u olimpijskoj 2014. godini, te da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta želi preuzeti ulogu HOO-a kad je u pitanju finaciranje hrvatskog sporta.

"Ne mogu reći koliki će biti proračun u 2014. godini, jer nam iz MZOS-a još nisu odgovorili na naš poziv za sastanak koji smo im uputili 22. listopada, na kojem bi trebali definirati to pitanje. Zbog toga ne znamo hoće li sredstva biti na razini ovogodišnjih 123 milijuna kuna ili će biti umanjena", kazao je Josip Čop.

On je istaknuo da će na Skupštini HOO-a, koja će biti 26. studenoga, predložiti da se za potrebe prijenosa na Sportskoj televiziji iz proračuna HOO-a izdvoji četiri do šest milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi ne razumiju da je jedna od glavnih zadaća HOO-a promocija sporta i mislimo da nacionalni sportski savezi imaju interesa da to rade preko SPTV-a. Prijenosi bi s ovom našom potporom bili jeftiniji, i zato bi svaki savez sa minimalnim sredstvima mogao godišnje imati dva do tri prijenosa iz svog sporta", rekao je Čop napomenuvši da "hajka koja se već pola godine vodi protiv SPTV-a" neće pomoći hrvatskom sportu.

Glavni tajnik HOO-a izjavio je i kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nedavno uputilo dopis sportskim savezima, koji se može protumačiti kao njihova želja da preuzmu ulogu HOO-a, odnosno da politički određuju finaciranje sportskih saveza.

"Iz MZOS-a je 30. listopada upućen dopis u 85 nacionalnih sportskih saveza u kojem im daju do znanja da se mogu obratiti Ministarstvu sa sugestijama kako efikasnije financirati sport. To se jedino može protumačiti kao njihova želja da preuzmu ulogu HOO-a kad je u pitanju finaciranje hrvatskog sporta", zaključio je Čop.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara