Real pod istragom FIFA-e zbog kupovanja djece: Prijeti mu Barcina kazna zabrane transfera!

Real pod istragom FIFA-e zbog kupovanja djece: Prijeti mu Barcina kazna zabrane transfera!

Foto: Guliver Image/Getty Images

FIFA je otvorila istragu oko Realovog dovođenja maloljetnih igrača i ako se utvrdi da su ostvareni protivno pravilima, prijeti mu kazna zabrane dovođenja igrača poput one koju istim povodom izdržava Barcelona.

Prema pravilima, klubovi mogu dovesti igrače iz zemalja koje nisu u EU samo ako su roditelji igrača prisiljeni preseliti se u zemlju novog kluba njihovog djeteta, ali samo zbog ne-nogometnih razloga. Kako bi se stvorili navedeni nenogometni razlozi, roditeljima se često izmisle radna mjesta u zemlji gdje njihova djeca dolaze igrati nogomet iz domovine.

Istraga se temelji na Realovom dovođenju dva 12-godišnjaka iz Venecuele 2012. godine; Manuela Godoya i Fernanda Maciasa, preko Miguela Coire, bivšeg argentinskog nogometaša koji živi u Madridu, gdje vodi školu za mlade nogometaše. Godoy je danas u Rayo Vallecanu, a Real je prekinuo suradnju s Coirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Realov direktor Emilio Butragueno podržao je napore FIFA-e u borbi protiv ovog problema, ali je odbio mogućnost da njegov klub dobije sličnu kaznu: "Slažemo se s FIFA-om i nastavit ćemo suradnju s njima u svemu. Realovo ponašanje u ovakvim situacijama apsolutno je prihvatljivo."

Real, koji je prošlog tjedna doveo 16-godišnjeg Martina Odegaarda, pod istragom je još od prosinca prošle godine.

Kao što je poznato, FIFA je prošle godine postavila presedan kažnjavanjem Barcelone, kojo je zabranjeno dovođenje novih igrača na godinu i pol, od ljeta 2014. do zimskog prijelaznog roka 2016. i to zbog nepoštovanja pravila oko dovođenja igrača mlađih od 18 godina u razdoblju od 2009. do 2013.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara