Repeša: Imam osjećaj da nismo završili posao do kraja

Foto: Igor Kralj / Pixsell

BITKA za treću europsku broncu je izgubljena. Porazom od Španjolske 92:66 hrvatski košarkaši oprostili su se od Eurobasketa u Sloveniji.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi: 

Jasmin Repeša bio je silno razočaran nakon utakmice, u kojoj je Hrvatska lovila prvu medalju nakon 18 godina.

"Nemam što reći. Sve se vidjelo. Definitivno je bitno da su se ljudi vratili košarci, i plasman na Svjetsko prvenstvo daje prostora da se radi bolje i popravi sve što nije bilo dobro. Zadnje dvije utakmice smo ostali bez energije. Jako sam nezadovoljan današnjom utakmicom, nismo dali sve što imamo, moralo je biti bolje", rekao je izbornik.

"Iznenadili smo sami sebe, ako nema trčanja u povratku u obranu ne može se zaustaviti Španjolska. U Celju i ovdje zabili su nam preko 50 koševa iz naših gluposti, kad dobiju samopouzdanje onda sve pogađaju, pogađaju sve kad voda ide na njihov mlin i kad im se dopuste laki koševi. Na trenutke nije izgledalo loše, ali nije bilo dobro", dodao je.

"Temelji su postavljeni. Imamo kredit, dvije godine bez stresa, ali trebat će puno više rada", zaključio je Repeša pred kamerama HTV-a.

Pred novinarima je kasnije dodao:

"Čestitke Španjolskoj na zasluženoj pobjedi. Hvala navijačima koji su nas vjerno pratili do cilja i plasmana na SP. Nisam baš zadovoljan zadnjim utakmicama, takav je život. Važno je da smo uspjeli ostvariti zadani cilj".

"Ako klubovi sada nisu u stanju srediti svoja stanja programski i finacijski, onda neće nikad"

"Ostali smo bez energije, svoje prepoznatljivosti, prave i čvrste obrane koja nam je davala i lagane koševe i samopuzdanje. Jednostavno mi ne možemo igrati kao danas da primimo 92 koša, a tako ne možemo dobiti utakmicu."...rekao je nakon utakmice za Media servis vrlo smireno i trezveno izbornik Repeša dodavši:

"Meni ostaje žal da nismo uzeli medalju, neću reći da nismo napravili dobar posao - bilo bi preskromno, međutim nismo ga završili do kraja i ja osobno se tako osjećam".

O budućnosti na čelu reprezentacije Repeša kaže:

"Uhvatio sam se posla kad je bilo teško kao i u prvom mandatu i otišao na prvenstvo i Olimpijske igre. Ne znam, vidjet ćemo sve. Mislim da tu nije jedna osoba nije bitna, bitan je sustav koji mora dobro funkcionirati."

Repeša vjeruje da će ovaj uspjeh Hrvatske, što četvrto mjesto u Europi svakako jest, pomoći da se popravi stanje u domaćoj košarci.

"Moramo iskoristiti ovaj moment koji je kreiran oko košarke. Zaista mislim da u ovoj situaciji ako klubovi sada nisu u stanju srediti svoja stanja programski i finacijski, onda neće nikad. Moramo stabilizirati klubove, moramo te naše talenete koji su na najvišem nivou pretvoriti u stvarnu kvalitetu", rekao je kraj.

No, valja upozoriti da su se iste riječi čule i nakon što je Hrvatska ugostila rukometno i futsal SP. Rezultate vidimo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara