Repeša nakon velike pobjede: Zadovoljan sam, ali možemo i moramo puno bolje

Foto: Hina

NAKON jučerašnje muke po Filipinima, danas je hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala momčadski gotovo perfektnu utakmicu i lakše je nego što konačan rezultat 90:85 sugerira, dobila moćnu i snažnu Argentinu.
 
 
Kapetan Hrvatske, Roko Leni Ukić je nakon utakmice bio i više nego zadovoljan:
 
''Naravno da sam zadovoljan. Ovo je jedna velika pobjeda protiv reprezentacije koja je posljednjih 15 godina u samom vrhu svjetske košarke. Odigrali smo sjajno, timski, karakterno i zasluženo smo na kraju slavili. Što se tiče same utakmice, naravno da je bilo teško. Argentina je momčad s izuzetno izraženim karakterom. Imaju fantastične pojedince i jednog vanserijskog Scolu, koji je po meni jedna od najboljih četvorki u košarkaškom svijetu. Znali smo da moramo odigrati timski i to smo napravili. U napadu je bilo fantastično, a u obrani smo svi jedan drugome pomagali, pokrivali, zatvarali i to je bio recept za pobjedu.
 
Čak i kad su se oni primakli na par koševa razlike, i kad su u jednom momentu prešli u vodstvo, nije bilo panike. Znali smo da smo bolji, da ovo možemo dobiti. Rekao bih da ova reprezentacija samo nastavlja ono što je započela u Sloveniji lani i da je gotovo s onim ''dječjim bolestima'' od kojih smo godinama patili.''
 
Izbornik Jasmin Repeša je bio zadovoljan, no nije propustio ni ukazati na određene slabosti koje su se događale tijekom ove utakmice, posebice u obrambenom dijelu:
 
''Naravno da sam zadovoljan. Pobijedili smo jednog velikog protivnika, no defenzivno smo mogli i morali biti bolji i taj dio svakako moramo popraviti. Posebno u situaciji kad su igrali s dva playmakera, primali smo previše laganih koševa, postojao je veliki vakuum pod košem i posebno Scola nas je mučio. U napadu je bilo gotovo sve odlično, no u obrani, te neke stvari još moramo popraviti. 
 
Znali smo kako oni igraju, znali smo da igraju pomalo prljavo, da dosta simuliraju, pa sjetite se one situacije kad je Nocioni u kontaktu s Šarićem odletio kao da ga je neko katapultirao. Bili smo spremni da ćemo možda utakmicu i završiti bez nekih igrača zbog isključujućih penala, ali mislim da smo i više nego zasluženo slavili.
 
Što se tiče Senegala, našeg sljedećeg protivnika, oni nemaju neku košarkašku tradiciju, ali su fizički izuzetno jaki i u svakoj od ovih pripremnih utakmica imali su puno skokova. Na to moramo biti spremni.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara