Repeša upoznao igrače tri dana prije derbija s Cibonom, Spahija poručio: "Nije dovoljan samo uspjeh reprezentacije"

Foto: Hina

NAKON uspješnog reprezentativnog ljeta uskoro kreće klupska sezona, a na njenom početku u nedjelju očekuje nas finale kupa „Dražen Petrović“ u kojem će se susresti Cibona i Cedevita. Klubovi koji su osvojili najviše bodova u natjecanju svih klupskih selekcija te time ostvarili pravo nastupa u velikom finalu...

''Što se momčadi tiče, prvi put sam ih vidio jutros, pa je malo vremena da bi je ocijenio. Sve ono što bude dobro bit će zasluga mojih trenera koji su radili, a što ne bude u sljedećem periodu nastojat ću popraviti'', rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša, koji je nakon Eurobasketa imao tek nekoliko dana za odmor i pripremu za klupsku sezonu.

Njegov suparnik na klupi Cibone Neven Spahija čestitao je Repeši na dobrim igrama i četvrtom mjestu sa reprezentacijom na netom završenom Euru.

''Ponovno nam je vraćena nada da će hrvatska košarka biti tamo gdje joj je mjesto i da će biti zamašnjak za sve mlade koje dolaze i ovi koji već jesu u fokusu i da nastavimo svi zajedno tim putem. Nije dovoljan samo uspjeh reprezentacije, potrebno je i da se klupska košarka digne na višu razinu, pogotovo u regiji'', rekao je Spahija.

Što se nedjeljnog prvog okršaja Cedevite i Cibone tiče, Spahija ističe kako su obje momčadi imale promjenjive rezultate u pripremama, nedostajali su im i igrači, što zbog ozljeda, što zbog reprezentativnih obveza, a Cedevita je pripreme odradila i bez prvog trenera Jasmina Repeše.

''Tako da ova utakmica, nadam se da će biti atraktivna, ali sigurno neće biti pravi pokazatelj odnosa te dvije momčadi kroz prvenstvo. Mislim da u ovom trenutku nije vrijeme da se igra najbolja košarka. Ovo je početak početaka, nadam se da ćemo se svidjeti publici i kako sve to bude odmicalo da će biti bolje'', poručio je Spahija.

Program finala počinje u 16,00 h utakmicom kadeta, nakon čega slijede juniori u 18,15 h, dok je seniorski dvoboj u 20,30 sati. Pobjednik finala je onaj klub koji ostvari veći broj pobjeda u 3 utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara