Rijeka postala sportsko dioničko društvo: Volpi dao 54 milijuna kuna za 70 posto vlasništva

Foto: regionalexpress

UPISOM povećanja temeljnog kapitala HNK Rijeka s iznosa od 12 milijuna kuna na 82,87 milijuna kuna na Trgovačkom sudu u Rijeci dovršen je formalno-pravni postupak preoblikovanja ovog nogometnog kluba iz sportskog kluba-udruge za natjecanja u sportu u sportsko dioničko društvo, izvijestio je grad Rijeka.

Odluku o povećanju temeljnog kapitala donijela je Glavna skupština HNK Rijeke 27. kolovoza ove godine. Grad Rijeka je u temeljni kapital uložio svoja prava i potraživanja prema klubu, temeljem prenesenih potraživanja Ministarstva financija na ime duga za poreze, doprinose i druga javna davanja u iznosu od 16,86 milijuna kuna. Time grad Rijeka sada ima 248.606 dionica ili 30 posto društva.

Stichting Social Sport iz Nizozemske, iza kojeg stoji talijanski industrijalac Gabriele Volpi, uložio je 54,01 milijuna kuna te stekao 580.100 dionica ili 70 posto vlasništva društva.

Na obostrano su zadovoljstvo u potpunosti ispunjene i stavke o financijskom oporavku i podmirivanju svih dugovanja HNK Rijeka iz Ugovora o partnerstvu sklopljenog između Grada Rijeke, fondacije Stichting Social Sport i HNK Rijeka, iz veljače prošle godine, stoji u priopćenju.

Fondacija je ozbiljnost svojih namjera dokazala ispunivši ugovorne obveze prema HNK Rijeka više od godinu dana prije roka, priopćeno je iz grada Rijeke.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara