Rijeka predstavila novog trenera, Kek: Igrači mi se moraju dokazati!

Rijeka predstavila novog trenera, Kek: Igrači mi se moraju dokazati!

Foto: Tea Cimas/Cropix

RIJEKA je predstavila novog trenera! Nasljednik Elvisa Scorije, Slovenac Matjaž Kek, predstavio se na Kantridi te je objasnio što očekuje od svojih igrača u nastavku prvenstva.

"Velika mi je čast što sam preuzeo Rijeku i što sam došao u ovaj prekrasan grad s divnim ljudima. Ovdje navijači žive za Rijeku i za nogomet", rekao je u uvodu Kek.

"Namjeravam isprovocirati svoje igrače i suradnike..."

"Upoznao sam se s igračima i siguran sam da ćemo napraviti dobar posao. Ciljevi za ovu sezonu su postavljeni, ali uvijek te nešto vuče da napraviš još više. Namjeravam isprovocirati svoje igrače i suradnike da dostignemo taj viši cilj. Sad je na igračima da mi se dokažu, da potvrde kvalitetu i karakter. Želim vidjeti jesu li oni ili nisu za ovaj projekt", poručio je bivši izbornik Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Preuzimanje momčadi usred sezone je uvijek šok, ali u hodu ćemo tražiti rješenja, a sve ćemo temeljiti na timskom radu. Što se tiče izbora stručnog stožera, prvo se moram dogovoriti s predsjednikom i sportskim direktorom koji će mi pomoći oko odabira", nadodao je.

"Nećemo igrati kao Barcelona, oni su već dosadili ljudima"

Rijeka dijeli sa Splitom 4. mjesto na ljestvici, a "kaska" za Dinamom ogromnih 14 bodova. Ipak, Kek smatra kako Rijeka nije rezultatski podbacila.

"Nama je sada cilj dobiti svaku utakmicu, a tražit ćemo igru po kojoj bi Rijeka bila prepoznatljiva. Moja momčad mora biti poštena i odana, a siguran sam da će navijači to prepoznati. Bitno je da oni budu zadovoljni, a što se tiče igre moramo biti agresivni, brzi i pametni", objasnio je Kek, koji nije htio previše pričati o samoj taktici.

"Znam da biste vi htjeli da kažem kako ćemo igrati kao Barcelona, ali i oni su već dosadili ljudima", rekao je kroz smijeh.

Kek je potpisao s Rijekom do kraja sezone 2013/2014., a momčad će preuzeti u ponedjeljak. Rijeku će u derbiju protiv Istre voditi Srećko Jurčić i Danko Matrljan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara