Robert Medić zbog prijetnji sucu na dva mjeseca izbačen iz nogometa

Robert Medić zbog prijetnji sucu na dva mjeseca izbačen iz nogometa

Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević donio je nove kazne za klubove na temelju prijava sudaca i delegata sa susreta 25. kola.

Konačno je otkriveno koji je Medić verbalno napao suca te mu prijetio nakon utakmice Zagreba i Splita prošlog tjedna riječima:  "Jebem ti mater, kako te nije stid, ubit ću te, znam gdje živiš u Vinkovcima".

U zapisniku je stajalo tek: "gospodin koji je prije obavljao dužnost predstavnika kluba NK Zagreb i preziva se Medić, a ne znamo ime". 

Vlajčević je potvrdio kaznu protiv Roberta Medića, djelatnika NK Zagreb (inače licenciran za predstavnika kluba na prvenstvenim utakmicama) kojeg je prijavio pomoćni sudac Zobenica zbog vrijeđanja i prijetnji, a kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu.

Prema prijavama delegata utakmica zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača na utakmicama Rijeka -Zadar i Hajduk - Dinamo, klubovi su kažnjeni novčanim kaznama: Rijeka će platiti 5.000 kuna, a Hajduk 10.000 kuna budući da je zbog bacanja baklji u teren sudac morao u drugom poluvremenu kratko zaustaviti igru.

Zbog nesportskog ponašanja momčadi po članku 54. Disciplinskog pravilnika HNS-a (pet ili više opomena igrača na utakmici) RNK Split i HNK Hajduk kažnjeni su sa po 5.000 kuna.

Jedini isključeni igrač Gabrijel Boban (Zagreb) kojeg su suci utakmice Zagreb-Split isključili i prijavili za udaranje glavom suparnika kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 4.000 kuna budući da je disciplinski sudac djelomično uvažio očitovanje igrača, a pregledom snimke utakmice nedvojbeno utvrdio da nije bilo udaranja, ali je unošenje glave prema suparničkom igraču okarakterizirao kao pokušaj. Stoga je disciplinski sudac kod kažnjavanja primijenio blažu vrstu kazne vodeći i računa o činjenici da je igrač isključen u ranoj fazi utakmice zbog čega nije igrao više od 80 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara