Roberto Carlos: Brazilci priznaju samo trofeje. Biti drugi ili zadnji - isto nam je

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERTO CARLOS osvojio je Svjetsko prvenstvo s Brazilom 2002. godine. Tada je Brazil na krilima Ronalda u finalu pobijedio Njemačku s 2:0, nakon što je četiri godine ranije razbijen u finalu u Francuskoj od domaćina s 3:0.

"Brazilci priznaju samo prva mjesta. Biti drugi ili posljednji - isto nam je", rekao je Roberto Carlos, legendarni lijevi bočni koji je danas trener turskog Sivasspora.

"Nogomet je jedina stvar koja nam pomaže da prebrodimo probleme i usrećimo cijelu zemlju i naših 100 milijuna izbornika. Brazil živi za nogomet, u Brazilu je sve nogomet. Čak i glazba je nogomet."

Carlos je nastupio na tri svjetska prvenstva, no neće na sljedećem kojem je Brazil domaćin i kojeg 12. lipnja otvara protiv Hrvatske.

"Je li mi žao što neću nastupiti na ovom Svjetskom prvenstvu? Nije! Svjetsko prvenstvo traje 45 dana, a ja sam za Brazil igrao 15 godina."

Što možemo očekivati od prvenstva u Bazilu?

"Puno prosvjeda, prije svega. Narod ne može prihvatiti to što su stadioni tako skupi, a da su nam bolnice i škole loše. Mislim da vlada osim stadiona treba graditi i škole."

Tko su favoriti?

"Pored Brazila to su Španjolska, Italija i Njemačka. Engleska je, također, jako dobra."

Britanske novinare zanimalo je zašto malo Brazilaca igra u Premierligi.

"Možda zato što nismo odgovorni kada nemamo loptu. To nije naš stil. S loptom uživamo, a bez nje `ne igramo´. Puno je lakše u Engleskoj igrati Nijemcima i Talijanima."

Pratite nas na Facebooku:

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara