Romeo Jozak - prvi stručnjak HNS-a: Ja sam kao Hierro ili Bierhoff

Romeo Jozak - prvi stručnjak HNS-a: Ja sam kao Hierro ili Bierhoff

Screenshot: NovaTV

ROMEO JOZAK, HNS-ov nogometni doktor kojem je povjerena važna uloga odabira novog izbornika Hrvatske preko noći je izašao na veliku scenu. Jozak je u Dnevniku Nove Tv objasnio koja je njegova uloga u HNS-u, gdje obnaša funkciju tehničkog direktora te nadgleda rad reprezentacija. Jozak je bivši dugogodišnji uposlenik Dinama, a o njegovom radu na stranicama Indexa možete čitati dugi niz godina.

>>> IZBORNIKA BIRA ČOVJEK KOJI JE OD REPREZENTACIJE NAPRAVIO DINAMO

Jozak se pred kamerama proglasio prvom stručnom osobom Saveza. To je, tvrdi, opis posla tehničkog direktora.

"Zadužen sam za sve, to je privilegija i čast, ali i odgovornost", kurtoazno je započeo razgovor za Novu TV.

Jozak je ponovio da je loš rezultat jedini razlog za Kovačevu smjenu, jer smo "na put u Baku išli s mislima koji kamp odabrati u Francuskoj".

Sve se loše poklopilo i Izvršni odbor donio je jednoglasnu odluku o smjeni, kaže Jozak. Dogodilo se to u srijedu negdje oko 13 sati, a Kovačevo oproštajno pismo negdje se već kucalo.

Jozak je ustvrdio da za razliku od Štimčeve kalvarije u Glasgowu, HNS ovaj put ima vremena za odabir. Ponavlja da je rezultat smijenio Kovača, no ističe njihovu lošu stručnu komunikaciju.

"Kao prijatelji odlično komuniciramo, no u poslu to nije tako. U Oslu nisam bio i ne bih želio ulaziti u situaciju između Kovača i igrača, iako je poznajem i od prije"

Otkako je Jozak isturen u prvi plan, uslijed najveće krize hrvatske reprezentacije, javnost polako uviđa koje su njegove goleme ovlasti.

"I kod Kovača sam potpisivao listu igrača koja je išla prema Uefi. To je obveza saveza. Na bianco sam potpisivao listu kao Hierro u Španjolskoj ili Bierhoff u Njemačkoj. To je normalna stvar u 53 europska saveza, zašto ne bi bila i kod nas" 

Izborniku mandat do kraja SP-a u Rusiji, među kandidatima nema klupskih trenera

Jozak je konkretnije govorio o kandidatima za Kovačevog nasljednika. Ovaj put nije govorio samo o socijalnoj inteligenciji kao kriteriju.

"Obzirom na veličinu baze i naše države, možda nećemo naći najbolje moguće rješenje, ali u ovim okolnostima napravit ćemo ono najadekvatnije. Danas krećem na dvodnevni put gdje ćemo obaviti dva razgovora s potencijalnim kandidatima. U Hrvatskoj imamo četiri kandidata, ali ne mogu vam reći imena. Tražimo osobu koja ima najširi radar gledanja. Uvjeti su struka i znanost, a nakon toga socijalna i emotivna inteligencija, psihologija, komunikacija..", izreferirao je Jozak.

Ima li sve to, primjerice, Ante Čačić? 

"Možda možemo naći nekog tko ima osam ili devet od nabrojenih deset stvari koje tražimo"

Novi izbornik trebao bi dobiti mandat do kraja SP-a u Rusiji, ako se tamo plasiramo. HNS  neće uzimati u obzir kandidate koji su već zaposleni u klubovima.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara